YENİ MODELLER › Juke güncellendi, ikonik sarı geri döndü

Juke güncellendi, ikonik sarı geri döndü

18 Şubat 2024 / 22:43 Kabininde donanım, ergonomi ve konfora yönelik iyileştirmeler yapılan Juke iddiasını artırıyor

Juke güncellendi, ikonik sarı geri döndü

Nissan, 2010 yılından bu yana 1,3 milyondan fazla satılan B-SUV modeli Juke'un güncellenmiş versiyonunu tanıttı. Juke'ta makyajla birlikte ikonik sarı gövde rengini yeniden sunan Nissan, ayrıca otomobilin iç mekanında da belirgin dokunuşlar gerçekleştirmiş. Orta konsolu ve gösterge paneli yeniden tasarlanan aracın kabininde aynı zamanda donanım, ergonomi ve konfora yönelik iyileştirmeler yapılmış. Otomobilin bilgi-eğlence sistemi de daha büyük bir dokunmatik ekran ve ek özelliklerle güncellenmiş. Kablosuz Apple CarPlay ve kablosuz Android Auto özellikleri sunan bilgi-eğlence ekranı en uzak noktadaki dokunmatik yüzeye bile erişimi kolaylaştırmak ve aynı zamanda Juke müşterilerinin sevdiği kokpit hissini geliştirmek adına sürücüye doğru eğimli olarak tasarlanmış.

00b15e90cdca99f2725a3ce51c9fb399_0.jpg

Yenilenen tüm Juke versiyonlarının iç mekanını 7,8 litreye ulaşan geniş bir torpido gözü süslüyor. Açılabilir kol dayama kısmı ise artık daha da fazla destek sağlayacak şekilde yeniden tasarlanmış. Asimetrik tasarım, bardak tutuculardan ödün vermeden erişimi 25 mm arttırıyor ve ilaveten artık üç kredi kartı klipsi sunuyor. Tüm Juke donanım seviyelerinde elektronik el freni yer alıyor. Böylece ön koltukların arasında da ek kullanım alanı oluşuyor.

Yenilenen Juke ile kullanıcılara büyük bir akıllı telefonu barındırabilecek kablosuz şarj pedi sunuluyor ve ön-arka koltuklarda oturanlar için A-Tipi ve C-Tipi USB girişleri bulunuyor.

00b15e90cdca99f2725a3ce51c9fb399_1.jpg

Makyajla birlikte N-Sport isimli yeni bir donanım seviyesi de ürün gamına ekleniyor. Yeni N-Sport donanımında uygulanan siyah tavan, yan aynalar, çamurluk kemerleri, ızgara ile A ve B sütunlarının oluşturduğu kontrast ile yeni sarı renk seçeneğinin albenisi daha da artmış.

N-Sport versiyonunun iç mekanı, dış tasarımdaki göz alıcı sarı rengi yansıtan, bumerang tasarımlı sarı iç detaylar içeriyor. Bu detaylar gösterge panelinin üst kısmı boyunca uzanıyor, aşağıya doğru kıvrılıp yeni merkezi multimedya ekranının tabanını çerçeveliyor ve havalandırma ızgaralarında son buluyor. N-Sport koltuklar, yeni gövde rengiyle uyumlu sarı renk geri dönüştürülmüş Alcantara parçalarla süslenmiş. 

00b15e90cdca99f2725a3ce51c9fb399_3.jpg

Yenilenmiş Nissan Juke ikonik sarı gövde renginin yanı sıra daha saf beyaz bir görünüm içeren yeni inci beyazı rengi ve yeni metalik siyah renk şeçenekleri ile sunulacak. Bunun dışında Juke ürün gamında yeni jant seçenekleri mevcut. Teknik ve görünüm açısından tasarımları farklı olan jantların görünümleri özgün. 

Akıllı Şerit Takip Asistanı yenilenen Juke’ta standart güvenlik özelliği olarak sunuluyor. Yenilenen Juke’un geri görüş kamerası da 1,3 megapiksele yükseltilmiş. Manevralar için otomobilin kuş bakışı görünümünü oluşturmak üzere otomobilin etrafındaki dört kameradan gelen görüntüyü birleştiren Çevre Görüş Monitörü kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca önde beklenmedik ani bir durum oluştuğunda fren lambaları da otomatik yanıyor. 

00b15e90cdca99f2725a3ce51c9fb399_2.jpg

Makyajlı Juke'ta üç silindirli 1.0 litre hacimli DIG-T turbo benzinli motor yer alıyor. Bu motor 115 bg güç ve 200 Nm maksimum tork üretiyor. 6-ileri manuel şanzıman dışında 7-ileri çift kavramalı (DCT) şanzıman da sunuluyor. Direksiyon üzerindeki vites kulakçıkları manuel vites değiştirme olanağı sağlıyor. Eko, Standart ve Sport sürüş modları sürüş karakterini sürüş koşullarına anlık olarak uyarlıyor.

ÇOK OKUNANLAR