SEKTÖREL › Karsan Jest Electric Avrupa'ya ihraç ediliyor

Karsan Jest Electric Avrupa'ya ihraç ediliyor

20 Şubat 2019 / 23:37 Karsan'ın BMW ile işbirliği sonucu ortaya çıkan Jest Electric, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

Karsan Jest Electric Avrupa'ya ihraç ediliyor

Karsan’ın geçtiğimiz yıl BMW ile gerçekleştirdiği tedarik anlaşması sonucunda geliştirilen elektrikli Jest, Fransa, Yunanistan, Romanya, Portekiz ve Slovakya'dan 18 adetlik sipariş aldı. BMW'den aldığı bataryaları ile 210 km’ye kadar menzil sunabilen Jest Electric'in ilk teslimatları ise Ocak ayının sonunda gerçekleştiridi .

Jest Electric'te görev yapan elektrikli motor 170 bg güç ve 290 Nm torka sahip. Aracı 44 ve 88 kW-saat’lik bataryalarla tercih etmek mümkün. Standart şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarında ise 1 saatte şarj olabilen bu bataryalar, ayrıca rejeneratif fren sistemi sayesinde, yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor. 

Karsan Jest Electric, sessizliğiyle minibüs taşımacılığına yeni bir yaklaşım getirecek gibi görünüyor. Ayrıca Jest, bir minibüs için dikkat çekici teknolojik donanımlara da sahip. 10,1 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, dijital gösterge, anahtarsız çalıştırma sistemi ve USB portları minibüslerde pek de görmediğimiz özellikler arasında bulunuyor. Araçta ayrıca Wi-Fi bağlantısı da isteğe bağlı olarak sunuluyor. Karsan Jest Electric'in dört tekerleğinde bağımsız süspansiyon sistemi bulunmakta. Bu da daha fazla konfor anlamına geliyor.

8ccf577cfe89774f470945e229b407f0_0.jpg

TİCARİ ARAÇ İHRACATINDA YENİ BİR DÖNEM

Jest Electric’te Kasım ayı itibariyle seri üretime geçtiklerini hatırlatan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Avrupa ülkeleri, gerek özgün boyutları gerekse pil teknolojisiyle rakiplerinden ayrılan Jest Electric’i şehirlerinde görmek istiyor. Şu anda Fransa, Romanya, Portekiz, Slovakya ve Yunanistan gibi ülkelerden 18 adet sipariş aldık. İlk teslimatlarımızı Ocak sonunda gerçekleştirdik. 2019 yılı boyunca Jest Electric’te önemli rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Jest Electric’in Türkiye’den Avrupa’ya ticari araç ihracatında yeni bir dönemi başlattığının altını çizen Arpacıoğlu, “Çevre bilinci, mobilite ve zaman tasarrufu kavramları başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın hassas olduğu konuların başında geliyor. Yeni nesil ise, araç sahibi olmaktan çok bir yerden bir yere en kısa sürede ulaşmaya önem veriyor. Karsan olarak, ortaya koyduğumuz vizyonla geleceğin çevreci ulaşım araçlarına yatırım yapmaya ve kurduğumuz işbirlikleriyle söz konusu vizyonu hayata geçirmeye devam ediyoruz. İlk kez Avrupa’ya ihracatını gerçekleştirdiğimiz elektrikli Jest, çok yakında elektrikli Atak modelimizle birlikte tüm dünyada farkındalık yaratmaya başlayacak” diye konuştu. 

8ccf577cfe89774f470945e229b407f0_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR