SEKTÖREL › Karsan V1'e Yunanistan'dan davet geldi

Karsan V1'e Yunanistan'dan davet geldi

13 Mart 2012 / 01:06 Karsan’ın Uluslararası Cenevre Fuarı’nda sergilenen V1 modeline krizdeki komşudan bile teklif geldi. Emre Özpeynirci'nin haberi...

Karsan V1'e Yunanistan'dan davet geldi
Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, 200 milyon Euro yatırımla 2014 yılından itibaren seri üretime geçirilmesi planlanan araçla ilgili olarak, “V1 Cenevre’de vitrine çıkınca otomotiv dünyasının radarına girdik. Birçok otomotiv firması standa gelerek bilgi aldı. Cenevre’de deşifre olduk. Bu sektörde öndeyiz. Ama otomotiv dünyası projenin önemini fark etti. Artık daha hızlı yol almalıyız. Yunanlı bir işadamı aracın Yunanistan’da üretilmesini teklif etti” dedi.

Her ülkeye ayrı motor  
Cenevre’nin önemli bir tecrübe olduğunu ifade eden Kıraç, ‘deşifre olduk’ sözlerini şöyle açıkladı: “Otomotivciler, bu tarz araçların dünyadaki potansiyelini gördü. Dünyada 650 milyon engelli var. Yaşlı, kilolu ve hamileleri de eklediğinizde 1.5 milyar hareket kabiliyeti kısıtlı insan var. Biz ilk kez dünyada bu insanlara özel, bir araç yarattık. Projemiz, bu yüzden otomotivcilerin iştahını kabarttı. Ayrıca iş yapma modelimiz de ortaya çıktı. Aracı sattığımız ülkelerdeki otomotiv markalarının motorunu kullanacağız. Fransa’da Renault, Japonya’da Toyota motoru kullanıp, o ülkelerdeki servislerden yararlanacağız. Bu iş modeli herkesi etkiledi. Şimdi rakipler ortaya çıkmadan hızlı hareket etmeliyiz.”

Tüm kapıları açacağız
Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ise, Karsan’a uluslararası işbirliği ve ortaklıklar konusunda her türlü desteği vereceklerini   belirterek, “Karsan’a gerekli tüm kapıları açacağız. Bu aracı hükümet olarak da destekliyoruz. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve bürokratlar fuara giderek  bunu gösterdi” dedi.

Kaynak: Emre Özpeynirci / Hürriyet

ÇOK OKUNANLAR