SEKTÖREL › Kia elektriklide lider marka olmak istiyor

Kia elektriklide lider marka olmak istiyor

31 Mayıs 2023 / 13:55 Hedeflerini açıklayan Koreli marka, 2027 yılına kadar 15 elektrikli otomobili pazara sunmayı planlıyor

Kia elektriklide lider marka olmak istiyor

Kia, Almanya'da düzenlenen özel marka zirvesinde tamamen elektrikli yeni modeli EV9'u tanıtarak en güncel yeniliklerini ve elektrifikasyon hedeflerini duyurdu. Küresel çapta elektrikli araç satışını 2030 yılına kadar 2,38 milyon adete çıkarmayı hedefleyen Kia, lider bir elektrikli araç markası olmayı planlıyor. Kia bu plan doğrultusunda önümüzdeki beş yıl içinde, yüzde 45'i robotik teknolojilere olmak üzere, elektrikliye geçiş ve otonom sürüş gibi geleceğin iş alanlarına 22 milyar euro yatırım yapacağını duyurdu.

2022 yılında Avrupa’daki satışlarının neredeyse yüzde 35’ini elektrikli ve elektrik destekli araçlardan sağlayan Kia, bu sonuçlarla aynı bölgede elektrikli ve elektrik destekli araç satışını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8 artırmış oldu.

b6fe3eecd81f2a359db2566df7c3f17a_0.jpg

2027'ye kadar pazara yeni modeller sunarak elektrikli araç ürün gamını genişletecek olan Kia, Avrupa pazarının bir numaralı elektrikli araç markası olmayı hedefliyor. Avrupa’da yılın ilk çeyreğinde yüzde 34,9'u elektrikli ve elektrik destekli araçlar olmak üzere satış rekoru kıran Kia, şimdi de bu başarıyı EV9 ile pekiştiriyor. Kia EV9, "AutoMode" ve ilk olarak Almanya'da kullanıma sunulacak olan "eller serbest" Otoyol Sürüş Pilotu özelliği ile Seviye 3 otonom sürüş becerilerine sahip olacak. Kia, 2026 yılına kadar, gelecekte tamamen otonom sürüşü mümkün kılmak amacıyla, belirli koşullar altında "gözler serbest" sürüşü destekleyecek Otoyol Sürüş Pilotu 2'yi de sunmayı planlıyor.

Kia'da kıdemli Türk tasarımcı olan Berk Erner tarafından dizayn edilen Kia EV9 etkliyeci tasarımıyla dikkat çekiyor. EV9, sadece taşıdığı teknolojik özelliklerle değil, deri içermeyen sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşan iç döşemeleri, Kia Connect üzerinden sunduğu anlık güncellemeleriyle de elektrikli SUV’ler arasında öne çıkıyor. Kia’nın en yeni elektrikli modeli olan EV9’un 2024 yılının ilk yarısında Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor. 

b6fe3eecd81f2a359db2566df7c3f17a_1.jpg

EV9 için yüksek performanslı GT donanımı, markanın EV6 GT'den sonra sportif imajını sürdürmeye devam edecek. Kia, tasarımda ise “Zıtlıkların Birleşimi” felsefesine dayanan kullanıcı dostu tasarımına devam edecek. 

Plan S stratejisi kapsamında elektrikli gelecek için çalışmaya devam eden Kia, yedi yıl içerisinde Avrupa’daki elektrikli araç satışını yüzde 28,5 büyüme hedefiyle birlikte 2030 yılına kadar küresel ölçekte yıllık 1,6 milyon adet batarya satışına ulaşarak ulaşımda yaşanan dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyor.  

ÇOK OKUNANLAR