SEKTÖREL › KIA, J.D.Power'da dördüncü birinciliğini aldı

KIA, J.D.Power'da dördüncü birinciliğini aldı

11 Temmuz 2018 / 01:18 KIA, Amerika J.D. Power İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda bu yıl da birinci sırada yer aldı

KIA, J.D.Power'da dördüncü birinciliğini aldı

KIA, otomobil sahiplerinin kullanıcı memnuniyetinin esas alındığı Amerika J.D. Power İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda tüm rakiplerini geride bırakarak, bu yıl da birinci sırada yer aldı. Araştırmaya göre KIA, diğer otomobil markalarına kıyasla, en az kullanıcı geri bildirimi alan marka oldu. Koreli marka, daha önce de İngiltere ve Almanya’daki J.D. Power Kalite Değerlendirme Raporu’nda birincilikler elde etmişti.  J.D. Power raporunda; 75.712 otomobil sahibinin satın alma sonrasındaki ilk 90 günde, sürüş deneyimi, motor ve şanzıman performansı gibi kalite sorunlarına yaptığı geri bildirimler değerlendirildi.

Bu yılki araştırmada KIA, SUV sınıfındaki Sorento ve B sınıfındaki Rio modeli ile iki farklı segmentte zirveye oturdu. SUV Sportage, Cerato ve Optima da dahil olmak üzere KIA’nın toplam 7 modeli, 2018 İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda kendi sınıfında ilk üçte yer almayı başardı. Geçtiğimiz üç yıl boyunca ödül alan KIA Soul ise bir kez daha araştırmada sınıfının en iyisi seçilerek, ulaşılması zor rekora imza attı.

Ödülü değerlendiren KIA Genel Müdürü Can Ağyel: “Üst üste dört yıldır J.D. Power araştırmasından zaferle ayrılıyoruz. Bu, KIA’nın üretmiş olduğu otomobillerin sorunsuz olduğunu açık bir şekilde gözler önüne seriyor. İki modelimiz sınıfının en iyisi seçilirken, beş modelimiz ise kendi sınıflarında ilk üç sırada yer aldı. KIA kalite algısını koruyarak, müşteri memnuniyeti odaklı modeller geliştirmeye devam edecek.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR