SEKTÖREL › KIA'nın üç yeni modeli If Tasarım ödülüne layık görüldü

KIA'nın üç yeni modeli If Tasarım ödülüne layık görüldü

18 Şubat 2018 / 16:14 KIA, Stinger, Stonic ve Picanto modelleriyle bu yıl da ödülleri topladı...

KIA'nın üç yeni modeli If Tasarım ödülüne layık görüldü

Bugüne kadar çok sayıda tasarım ödülü alan KIA, bu yıl da üç modeli ile iF Tasarım Ödülleri’ne damga vurdu. Koreli marka, Stinger, Stonic ve yeni Picanto modelleriyle ödüle layık görüldü. If Tasarım Ödülleri'nden iki yıldır üst üste üç ödülle dönen KIA, aynı zamanda aralıksız dokuz yıldır “iF Tasarım Ödülü” alma başarısını göstermiş oldu. KIA, almış olduğu bu son üç ödülle birlikte iF Tasarım ödül sayınını 15’e çıkarmış oldu.

İlk kez 1953 yılında düzenlenen iF Tasarım ödülleri, 65 yıldır tasarım alanında dünyanın en önemli ödülleri arasında bulunuyor. Tasarımda mükemmelliği temsil eden dünyanın en saygın tasarım yarışmalarından biri olan “iF Tasarım Ödülleri”nin kökeni Hannover Messe tarafından başlatılan ‘İyi Endüstriyel Tasarım’ ürün sergilerine dayanıyor. 2018 yılında 54 ülkeden toplam 6400 başvurunun yapıldığı iF Tasarım Ödülleri kapsamında, 63 tasarım uzmanından oluşan bağımsız uluslararası bir jüri bulunuyor.

iF Tasarım Ödülleri; “Ürün”, “Ambalaj”, “İletişim”, “Hizmet Tasarımı/UX”, “Mimari”, “İç Tasarım” ve “Profesyonel Konsept” olmak üzere yedi farklı kategoride değerlendiriliyor. Bu yıl toplam 6402 ürünün değerlendirildiği iF Tasarım Ödülleri’nde KIA modelleri ise “Ürün Tasarımı” kategorisinde ödüllendirildi.

ÇOK OKUNANLAR