MOTORSPORLARI › Kimi Raikkonen, Peugeot 908'i test etti

Kimi Raikkonen, Peugeot 908'i test etti

26 Ağustos 2011 / 12:36 Raikkonen ilk kez Peugeot 908’in direksiyonuna oturarak İspanya'daki Aragon Pisti’nde 35 tur attı

Kimi Raikkonen, Peugeot 908'i test etti
2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen, Peugeot 908'in 24 Ağustos tarihinde İspanya'da gerçekleştirilen test seansına katıldı. Finli pilot öğleye doğru Franck Montagny, Stéphane Sarrazin, Simon Pagenaud ve Alexander Wurz’un katıldığı test seansında yer aldı. İlk kez geldiği bu pistte 908’in direksiyonunda 35 tur atan Raikkonen: " Peugeot ile böyle bir antrenmana katılmaktan keyif aldım. 908 bir pilot için çok güzel bir otomobil" dedi.

Peugeot Sport Direktörü Olivier Quesnel : "Bizim sezonun geri kalanına hazırlanmak için uzun süre önceden planladığımız bir test ve antrenman seansından yararlanarak, Kimi’nin 908 ile tanışmasını sağladık. Bu test sürüşüne ileride muhtemel bir devamlılık kazandırmak için hiçbir planımız yoktur. " dedi.

Peugeot Sport Team Müdürü Pascal Dimitri ise; “Kimi ekip arkadaşları ile buluşmak, koltuğunu yaptırmak ve sürüş konumunu ayarlamak için dün gece geldi. Arabaya çok hızlı bir şekilde adapte oldu ve bize son derece yerinde bir teknik geri dönüşte bulundu. Kimi gibi deneyimli bir pilotun görüşlerini almak her zaman yararlıdır." şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR