MOTORSPORLARI › Kimi Raikkonen'e İtalyan takım arkadaşı...

Kimi Raikkonen'e İtalyan takım arkadaşı...

28 Eylül 2018 / 14:18 Alfa Romeo, son 2 yıldır takımla birlikte çalışan yetenekli İtalyan pilot Antonio Giovinazzi’yi de takım pilotu olarak görevlendirdi

Kimi Raikkonen'e İtalyan takım arkadaşı...

33 yıl sonra Formula 1 Şampiyonası’na geri dönen Alfa Romeo, 2019 sezonu için pilot seçimini tamamladı. 2007 yılında Formula 1 Dünya Şampiyonu olan ve kariyeri boyunca 100 defa podyuma çıkma başarısı gösteren Finlandiyalı pilot Kimi Raikkönen’i takıma dahil eden Alfa Romeo Sauber, 2 yıldır takımla birlikte çalışan İtalyan Antonio Giovinazzi’yi de gelecek sene için takım pilotu olarak görevlendirerek 2019 sürücü ekibini tamamlamış oldu.

Takım için şimdiye kadar birçok araç testini gerçekleştiren ve FP1 seansını tamamlayan Giovinazzi, konu ile ilgili yaptığı konuşmada “Alfa Romeo Sauber F1 Takımı içinde olmak benim için büyük mutluluk. Bu, benim için bir rüyanın gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bir İtalyan olarak Alfa Romeo gibi efsane bir markayı temsil etmek onur verici. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Motivasyonum çok yüksek ve harika sonuçlar elde etmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum” yorumunda bulundu.

ÇOK OKUNANLAR