SEKTÖREL › Kocaeli Belediyesi de imzayı attı

Kocaeli Belediyesi de imzayı attı

13 Ekim 2011 / 00:28 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Renault, Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı anlaşmasını imzaladılar

Kocaeli Belediyesi de imzayı attı
Kocaeli Belediyesi ile Renault arasında imzalanan anlaşma, çevre dostu elektrik motorlu araçların, Dünyanın diğer öncü şehirlerinde olduğu gibi Kocaeli’de de kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda işbirliği oluşturmayı amaçlıyor. Bu işbirliği programı; 2011 yılının sonbaharından itibaren üretimi gerçekleşecek olan elektrik motorlu araçlar için Kocaeli il sınırları içerisinde gerekli şarj altyapısının oluşturulmasını ve aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de plakalanacak ilk parti elektrik motorlu otomobillerden 5 adedini satın alarak belediye hizmetlerinde kullanmasını kapsıyor.

Anlaşma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu tarafından imzalandı.
    
Renault ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında oluşturulan bu sinerjiden güç alan taraflar, CO2 salımlarını ve küresel ısınmayı azaltmak amacıyla 2011 yılında üretilecek elektrik motorlu araçların Kocaeli il sınırları içerisinde benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik bir çalışma başlatılmasına, bu çerçevede 2011 yılı sonuna kadar kentteki elektrik motorlu araç kullanımı altyapısı konusunda somut sonuçlar elde etmek üzere bir çalışma ekibinin kurulmasına karar verdiler.

Buna göre çalışma ekibi, Kocaeli’de elektrik motorlu araç kullanımının yaygınlaştırılmasını temin edecek projeleri şarj noktaları ekseninde artırmak, elektrik motorlu araç şarj noktalarını oluşturmak ve yaygınlaştırmak, filo kullanımına, kamu alanlarına ve yerleşim yerlerine özgü özel projeler geliştirmek, elektrik motorlu araç şarj noktalarının işletilmesi için gerekli mevzuat araştırmalarını yapmak, gibi konular üzerinde çalışarak önerilerde bulunacak. 

İmza töreninden sonra Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar şu açıklamayı yaptı: “Uzun bir süredir gündemimizde olan elektrik motorlu otomobiller artık gerçek hayatın bir parçası olmak için gün sayıyor. Dünyada olası bir çevre felaketine biz de otomobil sektörü olarak duyarlı olmak ve katkıda bulunmak zorundayız. İnsan sağlığı ve çevreyi korumak adına Renault markasının öncüsü olduğu elektrik motorlu otomobillerin yaygınlaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.“

Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ise “Halen ürettiğimiz Fluence’ın elektrikli versiyonunun seri üretim hazırlıklarını kısa süre önce başarıyla tamamlayarak üretime başladık.Elektrik motorlu Fluence ürettiğimiz diğer 3 modelle beraber aynı üretim bantlarından geçerek dünya pazarlarına sunuluyor, geçtiğimiz yılın eylül ayından bu yıl eylül sonuna dek dünya çapındaki müşterilerimizin verdiği Fluence ZE siparişlerinin teslimatlarını kasım ayında yapmaya başlıyoruz. Böylece Oyak-Renault Türk otomotiv Sanayisinin bu devrimsel değişiminde öncü olacaktır. Kocaeli’nin de söz konusu devrimsel değişimde öncü şehirlerden biri olmasını sağlayacak bu adım bizlere çok büyük bir onur verdi” dedi.
 

ÇOK OKUNANLAR