TEKNOLOJİ › Škoda, araçlarına ChatGPT'yi entegre edecek

Škoda, araçlarına ChatGPT'yi entegre edecek

28 Ocak 2024 / 15:10 Škoda, yapay zeka tabanlı chatbot ChatGPT'yi Laura sesli asistanına entegre etmeye hazırlanıyor

Škoda, araçlarına ChatGPT'yi entegre edecek

Škoda, yapay zeka tabanlı chatbot ChatGPT'yi Laura sesli asistanını entegre ederek kullanıcı deneyimini geliştirmeye ve günlük yaşamı kolaylaştırmaya hazırlanıyor. MEB GP ve MQB EVO platformlarına sahip Škoda modelleri bu yeni özellikten yararlanan ilk araçlar olacak. ChatGPT entegrasyonuna sahip sistem sayesinde kullanıcılar geniş bir yapay zeka veritabanına erişebilecek ve sürüş sırasında kendilerine içerik okunmasını sağlayabilecekler. 

Bu yeni özellik, otomotiv sektörüne özel olarak geliştirilen ve ChatGPT entegrasyonu sunan teknoloji ortağı Cerence tarafından uygulanıyor. Ayrıca bu sistemde, kişisel verilerin ve araç bilgilerinin her zaman korunmaya devam edileceği açıklanıyor.

e63e84991e4410dc681cfd36ed38162d_1.jpg

Sistem, Škoda modellerine 2024’ün ortasından itibaren uygulanmaya başlanacak ve ilk olarak Škoda Enyaq’ın belirli versiyonlarında, yeni nesil Škoda Superb ve Kodiaq ile yeni Škoda Octavia’da sunulacak. Škoda’nın yeni sisteminde Laura sesli asistan, önceki sesli komutların çok ötesine geçen çeşitli yeni yetenekler getirecek.

e63e84991e4410dc681cfd36ed38162d_0.jpg

Laura sesli asistan bilgi-eğlence sistemini, navigasyonu ve klimayı kontrol etmek ve genel bilgi sorularını yanıtlamak için kullanılabilecek. Gelecekte yapay zeka, sürekli gelişen yeteneklerinin bir parçası olarak bunun ötesine geçen sorulara yanıt olarak ek bilgiler sağlayacak. Böylece bir yolculuk sırasında hayatı kolaylaştıracak sistem, daha sezgisel bir dille etkileşim kurmayı, araca özgü bilgileri almayı ve çok daha fazlasını gerçekleştirebilecek. Böylece sürücü tamamen yola odaklanarak tamamen güvenli bir sürüş ortamı sağlanacak.

ÇOK OKUNANLAR