
Škoda Elroq’un tasarım çizimleri paylaşıldı
27 Eylül 2024 / 10:35 Škoda, tamamen yeni elektrikli C-SUV modeli Elroq’u dünya prömiyeriyle tanıtmaya hazırlanıyor

Škoda, yeni C-SUV modeli Elroq’un tasarım detaylarını açıklamaya devam ediyor. Markanın yeni Modern Solid tasarım dilini benimseyen ilk modeli Elroq’un tasarım çizimleri resmi olarak yayınlandı. Elroq'un dış tasarımı hakkında fikir veren çizimlerde, yeni “Tech-Deck Ön Yüz”, tampona entegre edilmiş Matrix-LED farlar, koyu krom detaylar ve özel Timiano Yeşili rengi dikkat çekiyor.
Tech-Deck olarak adlandırılan yeni ön bölüm, geleneksel Škoda ızgarasının yerini daha düz ve yenilikçi çizgilerle değiştiriyor. Geleneksek motorlu araçlarda motor ızgarası olarak adlandırılan bölüm Elroq'ta daha ince ve düz bir şekilde farlarla entegre olarak otomobilin yan kısımlarına doğru uzanıyor.

Kaput üzerinde, markanın yeni kurumsal kimliğini temsil eden koyu krom Škoda yazısı bulunuyor; bu da Elroq’u markanın yeni tasarım dilini benimseyen ilk model olarak öne çıkarıyor. Aracın farklı görünümü, ön ve arka tamponlarda SUV tarzının altını çizen güçlü hatlarla daha da vurgulanıyor. Arka bölümde, dikkat çeken tavan spoyleri ve ince LED arka aydınlatmalar Elroq’un zarafetini tamamlıyor. Diğer görsel detaylar arasında bagaj kapağındaki Škoda yazısı ve alaşım jantların orta kapaklarını süsleyen 2 boyutlu Škoda logosu gibi krom vurgular yer alıyor.
Škoda’nın elektrikli araç ürün yelpazesini genişletecek Elroq, Ekim ayında gerçekleştirilecek dünya prömiyeriyle tanıtılacak. Škoda’nın ilk tamamen elektrikli C-SUV segmentindeki modeli Elroq, verimliliği, geniş iç hacmi, yenilikçi teknolojileri ve konforuyla öne çıkarken, tek bir şarjla 560 kilometreden fazla menzil sunacak.
-
BYD yeni enerjili araç satışında lider oldu
BYD, 2025 yılında 4,6 milyonun üzerinde yeni enerjili araç satışı gerçekleştirerek liderliğe yükseldi
-
Togg’un kullanıcı sayısı 2025’te 88 bini geçti
Togg, 2025 yılında 39.020 adet araç teslimatıyla toplam kullanıcı sayısını 88 binin üzerine taşıdı
-
ID. Polo fiziksel kumandalarla gelecek
VW, tamamen elektrikli ID. Polo’nun iç mekânını tanıtarak yeni nesil kokpit mimarisini paylaştı
-
Luca Serafini’den modern Testarossa yorumu
Tasarımcı Luca Serafini'nin Ferrari Testarossa’dan ilham alan dijital konsepti beğeni topladı
-
ODMD Gladyatör Ödülleri sahiplerini buldu
ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nin on altıncısı heyecanlı bir törene sahne oldu
-
"Daha büyük hedeflere ulaşabileceğimizi biliyoruz"
ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gerçekleşen sonuçlar ve beklentiler doğrultusunda otomotiv pazarını değerlendirdi
-
BYD Türkiye, ODMD Gladyatörler 2025 töreninde 3 ödül birden kazandı
BYD Türkiye, ODMD Satış ve İletişim Ödülleri – 2025 Gladyatörleri” töreninde 3 ödül birden alarak geceye damga vurdu
-
Toyota 2025'te satışlarını %51 artırdı
Toyota, 2025 yılında gerçekleştirdiği 92.381 adetlik satışla Türkiye’de yeni bir rekora daha imza attı
-
Elektrikli otomobil satışlarında büyük sıçrama
Otomotiv pazarında rekorların kırıldığı 2025 yılında elektrikli otomobil satışları da %81 artış gösterdi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS