
Koenigsegg'den dört kişilik hypercar!
05 Mart 2020 / 12:48 Koenigsegg, ilk dört kişilik otomobili Gemera'da ultra yüksek performansı pratiklikle birlikte sunuyor

İsveçli hypercar üreticisi Koenigsegg bir ilke imza atarak dört kişilik bir otomobil geliştirdi. Süperspor ve hypercar üreticilerinin kullanışlılığı performanslı SUV modellerle sunma modasına karşılık Koenigsegg, 300 adet üretmeyi planladığı Gemera adındaki bu yeni otomobiliyle yerden yükselmemeyi tercih etmiş.

Yumurta formlu bir tavana sahip olan Gemera'da markanın karakteristik makas formlu kapıları bulunuyor, ancak bu sefer kapılar daha büyük tasarlanmış. Bu kapıların gerisinde ise dört kişi için fazlasıyla yeterli genişlikte bir kabin ve kullanım alanları bulunuyor. Her ne kadar Koenigsegg'i bugüne kadar maksimum hız ve hibrit performansıyla öne çıkan bir marka olarak bilsek de, Gemera'da pratiklik ve konfor da ön planda tutulmuş. Karbon kabuklu ince koltuk yapılarıyla iç hacmi artırılan otomobil, ısıtmalı ve soğutmalı bardaklıklar, hem ön hem de arkada yer verilen multimedya sistemleri ve akıllı telefonlar için kablosuz şarj üniteleriyle donanım ve kullanışlılığa da odaklanıyor. Toplam hacminin büyük bir bölümü kabin olarak değerlendirilen Gemera'nın bagaj hacmi ise 200 litre olarak açıklanıyor.

Firmanın CEO'su Christian von Koenigsegg'in Mega-GT olarak tanımladığı Gemera'nın güç ve performans değerleri de heyecan verici. Otomobilin TGF (Tiny Friendly Giant) olarak adlandırılan, 600 bg ve 600 Nm değerleri sunan 3-silindirli 2.0 litrelik çift turbo motoru, ikisi arka tekerleklerde bir tanesi ise ön aksta bulunan üç elektrikli motorla kombine edilmiş. 1700 bg'lik sistem gücü sunan bu kombinasyonun tork değeri ise tamı tamına 3500 Nm! Tabii bu değerlerin karşılığı performans verilerinde kendini gösteriyor. 1850 kg ağırlığındaki Gemera 0'dan 100 km/s hıza sadece 1.9 saniyede ulaşarak, maksimum 400 km/s hıza çıkabiliyor.
Gemera, 800 voltluk batarya teknolojisi sayesinde 50 kilometre boyunca tamamen elektrikli olarak yol alabiliyor. Üstelik otomobil sadece elektrikli motorları kullarak 300 km/s hıza ulaşabiliyor.

-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor
-
Hyundai'den çarpıcı bir off-road konsepti
Hyundai’nin kompakt off-road konsepti CRATER, AutoMobility LA 2025'te tanıtıldı
-
Chery TIGGO8 Türkiye’de satışa sunuldu
7 koltuklu yeni TIGGO8, yenilenen tasarımı ve gelişmiş güvenlik donanımlarıyla Türkiye'de...





































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS