TEST MERKEZİ › LaFerrari

LaFerrari

06 Mart 2013 / 01:54 Ferrari Enzo'nun takipçisi LaFerrari, görüntüsüyle olduğu kadar teknolojisi ve performans verileriyle de gerçek bir başyapıt!

LaFerrari
Ferrari'nin en hızlı, en güçlü ve en teknolojik otomobili olarak tanımlanan "LaFerrari" Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Ferrari'nin ikonik süper otomobili Enzo'nun takipçisi olan "LaFerrari", markanın "Special Limited Series" modelleri arasında yer alıyor ve bu yüzden de üretimi 499 adetle sınırlı. Bu çarpıcı otomobile sadece çok özel Ferrari müşterilerinin sahip olabileceği açıklanıyor.

Ferrari tarihinde birçok ilki barındıran LaFerrari modelinde benzinli ve elektrikli olmak üzere 2 motorun birlikte görev yaptığı bir hibrit sistem yer alıyor. Tamamen Formula 1 teknolojisiyle geliştirilen LaFerrari'nin 6.3 litrelik V12 motoru 800 bg güç üretirken, "HY-KERS" sistemi sayesinde elektrikli motoru ise 163 beygirlik ekstra güç sağlıyor ve toplam güç 963 bg'ye ulaşıyor. Maksimum hızı 350 km/s'den fazla olan LaFerrari, 0-100 km/s hıza 3 saniyenin altında bir sürede çıkabiliyor. Otomobilin 0'dan 200 km/s hıza ulaşmasıysa 7 saniyeden kısa sürüyor.

Ferrari tarafından geliştirilen son teknoloji ürünü HY-KERS sistemi sayesinde, aracın 0-200 km/s hızlanma süresinin % 10 kısaldığı ve bu süreçteki emisyon miktarınınsa % 40 oranında azaldığı açıklanıyor. LaFerrari'de 4 farklı karbon fiberden oluşan dayanıklı ve hafif bir şasi bulunuyor. Böylece otomobilin  yerini aldığı Enzo modeline göre % 27 oranında daha dayanıklı bir şasiye sahip olduğu söyleniyor.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, dünya lansmanı sırasında yaptığı konuşmada, bu süper otomobile neden "LaFerrari" adını verdiklerini ise şöyle açıkladı: "LaFerrari adını verdik, çünkü bu spor otomobil sahip olduğu teknolojisi, performansı, tasarımı ve sürüş özellikleriyle Ferrari markasını mükemmel kılan her şeyi temsil ediyor.  Sınırlı sayıda üretilecek bu model, sadece Ferrari'nin değil tüm otomotiv sektörünün geleceğine ışık tutuyor. LaFerrari'yi sektörün geleceği için bir benchmark olarak görüyoruz."
 

ÇOK OKUNANLAR