YENİ MODELLER › Lamborghini Centenario Cenevre’de tanıtıldı

Lamborghini Centenario Cenevre’de tanıtıldı

06 Mart 2016 / 14:35 İtalyan üretici 770 bg’lik Centenario ile kurucusunun doğumunun 100’üncü yılını kutluyor

Lamborghini Centenario Cenevre’de tanıtıldı

Lamborghini, markanın kurucusu Ferrucio Lamborghini’nin doğumunun 100’üncü yıl dönümünü yeni ürettiği Centenario modeli ile kutluyor. Daha agresif bir Aventador SV gibi görünen Centenario, tamamen karbon fiber gövdesi sayesinde 1.520 kg’lik kuru ağırlığa ve 1.97 kg/bg’lik ağırlık/güç oranına sahip olmuş. Marka yetkilileri yeni otomobilin gövdesinin sadece daha agresif görünmek adına değil, daha iyi aerodinamik verimlilik sunmak adına elden geçirildiğini söylüyor. Otomobilin ekstra arka kanadının ise yüksek hızlarda daha fazla downforce sağladığı iddia ediliyor.

Lamborghini’nin özel otomobilinin iç mekanında Apple CarPlay ve internet tarama destekli 10.1 inçlik dokunmatik ekran orta konsolu domine ediyor. Bu sisteme entegre bir şekilde gelen telemetri yazılımı ise otomobilin iki kamerası ile birlikte kayıt yapıp zaman tutabiliyor. Otomobilin ön kısmında yer alan bagaj bölmesi ise iki kaskı muhafaza edecek şekilde özel olarak tasarlanmış.

Centenario 770 bg’lik maksimum gücünü 6.5-litre hacimli atmosferik V12 motordan elde ediyor. Bu motor Sant’Agata Bolognese’de üretilen yeni modelin 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 sn’de tamamlamasını sağlıyor. Lamborghini modelin 0-300 km/s hızlanma zamanını 23.5 sn, maksimum hızını ise 350 km/s olarak açıklıyor. Centenario 100 km/s hızla giderken durmak için yalnızca 30 metreye, 300 km/s hızla giderken durmak için ise 290 metreye ihtiyaç duyuyor.

İtalyan üretici 1.75 milyon euro’dan başlayan fiyatlara sahip olan 20 coupe, 20 roadster Centenario modelinin tamamını sattığını bildiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR