GÜNDEM › Lamborghini Gallardo LP 560-4

Lamborghini Gallardo LP 560-4

11 Ekim 2012 / 00:05 Gallardo LP 560-4 ve LP 570-4 Edizione Tecnica, artık daha agresif ve ekstrem görünüyor

Lamborghini Gallardo LP 560-4
Lamborghini, sürekli dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Gallardo LP 560-4’ün ön ve arka tasarımlarını elden geçirdi. Bunun yanında, Gallardo serisinin en yenileri LP 570-4 Superleggera ve LP 570-4 Spyder Performante, Edizione Tecnica’nın daha da geliştirilmiş modelleri olarak satışa sunulacak. Böylece Gallardo ailesinin altı modeli birbirinden net şekilde farklılaştırılmış olacak.

Şimdiye kadar yaklaşık 13.000 adet üretilen Gallardo LP 560-4’ün benzersiz tasarımı ve son derece keskin hatları, modelin dünya çapında büyük bir başarı elde etmesinde en önemli faktörlerden biri oldu. Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen Gallardo LP 560-4’teyse Gallardo serisine özgü tasarım özellikleri daha da ön plana çıkıyor. Yenilenen ön kısımda kullanılan ve Lamborghini tasarım dilinin son derece tipik iki öğesi olan üçgen ve ikizkenar yamuk şekiller dikkat çekici nitelikte. Siyah diyagonal unsurlarla bölünen ön kısım otomobile daha geniş ve daha güçlü bir görünüm kazandırıyor.

Bir diğer yenilik ise Gallardo LP 560-4’ün daha dinamik bir tasarıma sahip olan arka kısmı. Bu kısımda da üçgen ve ikizkenar yamuk şekiller tipik tasarım öğeleri olarak öne çıkıyor. Motor grubunun hava çıkış sisteminin daha geniş bir yüzeye sahip olmasının, aracın termodinamik verimliliğini artırdığı açıklanmakta. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan yeni Stil Paketi'nde ön spoylerin alt kısmı, arka çapraz süsleme, ön ve arka ızgaralar parlak cilalı siyah renkte sunularak Gallardo LP 560-4’e daha güçlü bir görünüm kazandırıyor.

Gallardo LP 560-4'te 8000 d/d'de 560 bg güç üreten 5.2 litrelik V10 motor görev yapıyor. Opsiyonel 6-ileri robotize şanzımanla kombine edilen bu kombinasyon, Gallardo'yu 0'dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkarıyor ve 325 km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor. Otomobilin 0-200 km/s hızlanma süresiyse sadece 11.8 saniye!

GALLARDO LP 570-4 EDIZIONE TECHNICA

Gallardo ailesinin doruk noktası olan LP 570-4 Superleggera ve  LP 570-4 Spyder Performante’de odak noktaları: hafif tasarım, yüksek performans ve sade görünüm. Edizione Tecnica modelleri ise daha gelişmiş bir ekipman seviyesine ve daha bireysel bir görünüme sahipler. Edizione Tecnica modellerinin özellikleri arasında sabitlenmiş yüksek arka kanatın yanı sıra karbon-seramik frenler yer alıyor. Bu frenler düşük ağırlıkla yüksek frenleme gücünü ve dayanıklılığı bir araya getiriyor. 2.35’e kadar düşen olağanüstü güç-ağırlık oranı, bu otomobilin segmentinin en iyi referansa sahip otomobilleri arasında yer almasını sağlıyor.

Edizione Technica’nın koltukları, üç yeni özel opsiyonel renk kombinasyonuyla çok şık bir görünüme sahip. Öte yandan tavan kemerinin ve ön hava girişlerinin tamamı koltuklarla kontrast oluşturacak bir renkte üretiliyor. Satışa sunulan mevcut renk tonları ise şunlar: Nero Nemesis (mat siyah) gövde ile Arancio Argos (turuncu) sütunlar ve ön hava girişleri, Bianco Canopus (mat beyaz) gövde ile Arancio Argos (turuncu) sütunlar ve ön hava girişleri ve Arancio Argos gövde ile Nero Nemesis sütunlar ve ön hava girişleri.

Bunlara ek olarak, tüm yeni Gallardo model otomobiller, özel Lamborghini programı “Ad Personam” sayesinde sınırsız ölçüde isteğe göre uyarlanabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR