
Land Rover Defender'a "Yılın Tasarımı" ödülü
23 Haziran 2021 / 22:57 Yeni Defender, OGD üyeleri tarafından bu yıl ilk defa verilen “Yılın Tasarımı” ödülüne layık görüldü

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD)’nin bu sene altıncısını düzenlediği Türkiye’de Yılın Otomobili yarışması heyecan dolu bir akşama sahne oldu. Bu yıl ilk defa verilen “Yılın Tasarımı” ödülü için OGD üyelerinin tasarımını beğendiği modeller için yaptığı oylamada 27 model arasından Porsche Taycan ve Peugeot 208 ile birlikte son 3’e kalmayı başaran Yeni Land Rover Defender, 22 Haziran günü gerçekleşen son oylamada “Yılın Tasarımı” ödülünü kazandı.

Alanında yetkin çok değerli otomotiv gazetecileri tarafından böyle bir ödüle layık görülmenin gurur verici olduğunu belirten Borusan Otomotiv Jaguar Land Rover Genel Müdürü Cem Uluğtekin, “Harika bir akşam, hepinize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Land Rover'ın ikonik modeli Defender, lansmanından bu yana 50'nin üzerinde ödül aldı. Bugün de ülkemizde Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından verilen bu çok kıymetli ödülü Borusan Otomotiv Grubu ve Türkiye'deki Defender tutkunları adına büyük bir gurur ve heyecanla alıyorum.” dedi.

70 yılı aşkın süredir Land Rover'ın öncü ruhuna sadık kalan ve 21. yüzyıl macerasını yeniden tanımlayan Yeni Land Rover Defender, geçmişe dair izler taşıyan yepyeni tasarımını, modern dokunuşlarla tamamlıyor. Yepyeni teknolojilerle geliştirilen, arazi özellikleriyle geçmişin izlerine sadık kalan ve aynı zamanda şehir kullanımı için de benzersiz özellikler sunan yeni Defender, Land Rover’ın Ekstrem Test prosedürlerine dayanabilecek şekilde tasarlanan D7x mimarisi üzerinden yükseliyor.
Land Rover Defender, yollara çıktığı günden bu zamana Top Gear'ın 2020 Yılın Otomobili, Motortrend'in 2021 Yılın SUV'u, Autocar'ın 2020 Yılının En İyi SUV’u, 2021 Dünyada Kadınların Tercihi Ödülleri’nde Yılın Otomobili ve 2021’de Dünyada Yılın Tasarımı Ödülü dahil olmak üzere 50'den fazla dünya çapında ödül kazandı.
-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 yollara çıkıyor
Peugeot, fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu Türkiye’de satışa sundu
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS