GÜNDEM › Land Rover Defender’ın halefi 2019’a ertelenebilir

Land Rover Defender’ın halefi 2019’a ertelenebilir

17 Şubat 2016 / 20:45 Britanya basınında çıkan haberler söz konusu modelin ortaya çıkışının gecikebileceğini gösteriyor

Land Rover Defender’ın halefi 2019’a ertelenebilir

Görünüşe göre Land Rover’ın 68 yıl aralıksız ürettikten sonra geçtiğimiz haftalarda üretimine son verdiği Defender modelinin yerine geçecek olan model için tahmin edilenden biraz daha fazla beklememiz gerekiyor. Jaguar Land Rover her ne kadar Defender’ın yerine geçecek yeni modelin oldukça önemli olduğunun her defasında altını çizse bile, görece düşük hacme ve ulaşılabilir bir fiyat etiketine sahip olacak olan bu model için henüz bir iş planı oluşturamamış gibi görünüyor.

Gelecek jenerasyon Defender’ın markanın Ar&Ge harcamalarını kısıtlayabilmesi amacıyla pek çok bileşenini başka bir model ile paylaşacağı düşünülüyor. Yılda yaklaşık 50.000 adet satacağı tahmin edilen bu modelin, JLR’ın alüminyum monokok mimarisi üzerinde yer alması, boyuna motorlara, tamamen bağımsız süspansiyona, yavaş vites serisine ve kardan muhafazasına sahip olması bekleniyor.

Britanya basınında yer alan haberler yeni modelin klasik Defender’dan boyut olarak daha büyük olmayacağını iddia ediyor. Bazı haberler ise Land Rover’ın yeni Defender’ın Britanya dışında üretimi konusunda fikir yürüttüğünü ortaya koyuyor. Yeni modelin üretim versiyonunun ön gösterimi niteliğinde olacak bir konseptin 2018’de gösterileceği, üretim versiyonunun ise konseptten bir yıl sonra ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Not: Fotoğraflar Land Rover DC100 Expedition konseptine ait.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR