YENİ MODELLER › Land Rover Discovery Sport resmen tanıtıldı

Land Rover Discovery Sport resmen tanıtıldı

03 Eylül 2014 / 13:25 Britanyalı üreticinin yeni modeli Freelander’ın yerini dolduracak

Land Rover Discovery Sport resmen tanıtıldı

Land Rover, geçtiğimiz yılsonunda Discovery Vision konsepti ile ön gösterimini yaptığı Discovery Sport’un resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Range Rover Evoque’u oldukça andıran tasarıma sahip olan yeni modelin önünde iki barlı ızgara ve LED sis farları yer alırken, arka kısımda ise şık C-sütunu dikkat çekiyor. Crossover bunların yanı sıra LED gündüz farlarını bünyesinde barındıran xenon far grubu, havalandırmaya sahip ön çamurluklar ve ön/arka kaydırma plakaları ile birlikte geliyor.

Discovery Sport’un iç mekanı sadeliğiyle dikkat çekerken, çok fonksiyonlu deri direksiyon, parlak siyah ve metalik renkli detaylar iç mekanın kendine has özellikleri arasında yer alıyor. Range Rover yeni modeli ile birlikte “nadiren kullanılması tavsiye edilen” dar bir üçüncü koltuk sırasını opsiyonel olarak sunuyor. Avrupa’da satılacak olan modelin iç mekanının detayları henüz belli değil, ancak otomobilin ABD’de deri döşeme, çift bölgeli klima sistemi ve 10 hoparlörlü ses sistemiyle satılması bekleniyor.

Motor seçeneklerini de Evoque ile paylaşması beklenen yeni Land Rover Discovery Sport’un 240 bg güç ve 340 Nm tork üreten 2-litre turbo benzinli ve 190 bg güç üreten 2.2-litre SD4 turbodizel motor seçeneklerine sahip olması bekleniyor. Benzinli motor seçeneğinin sadece 9-ileri otomatik şanzıman ile eşlenirken, dizel seçenek 6-ileri manuel ya da 9-ileri otomatik şanzıman ile eşlenebiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR