
Leapmotor Münih’te iki yeni elektrikli tanıttı
19 Eylül 2025 / 11:35 IAA Mobility 2025'te Leapmotor B05’in dünya, B10’un ise Avrupa prömiyeri gerçekleştirildi

Leapmotor, Münih’te düzenlenen IAA Mobility 2025 fuarında iki yeni elektrikli modelini tanıttı. Markanın B05 isimli kompakt hatchback modeli dünya prömiyerini yaparken, B10 adlı SUV modeli ise Avrupa lansmanıyla sahneye çıktı.
B05, markanın “Tech-Nature” tasarım dilini yansıtan sportif çizgileriyle dikkat çekerken, şehir içi kullanıma yönelik dinamik sürüş özellikleri ve akıllı sistemleriyle öne çıkıyor. 4.43 metre uzunluğa ve 1.88 metre genişliğe sahip olan model, çerçevesiz kapılar ve 19 inç alaşım jant gibi detaylarla segmentinde iddialı olmayı hedefliyor.

Leapmotor’un uzun menzilli elektrikli SUV’si B10 ise 4.515 mm uzunluğunda ve 2.735 mm dingil mesafesiyle sınıfında geniş iç hacim sunmayı vaat ediyor. İki farklı batarya seçeneğiyle gelen B10’un menzili WLTP verilerine göre 361 km ile 434 km arasında değişiyor. Aracın 218 HP güç üreten motoru 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlıyor.
Snapdragon 8155 işlemcili multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, hızlı şarj teknolojisi ve gelişmiş sürüş destek sistemleri gibi özelliklerle donatılan B10, Avrupa başta olmak üzere 30’dan fazla pazarda satışa sunulacak.
Leapmotor, Stellantis ortaklığıyla Avrupa pazarındaki varlığını genişletmeyi hedeflerken, tanıttığı bu iki modelle özellikle kompakt elektrikli araç ve SUV segmentlerinde rekabetçi bir konum elde etmeyi amaçlıyor.
-
Mercedes-Benz She’s Mentoring 2026’ya 1.154 başvuru
Üç kategoride düzenlenen programa en yüksek ilgi yüzde 40,4 ile teknoloji ve inovasyon alanında oldu
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
Grandland'in 4 çeker versiyonu geldi
Çift motorlu Grandland Elektrik AWD, 4x4 çekiş sistemi ve 473 km menziliyle satışa sunuldu
-
Opel'in performanslı elektriklisi Türkiye'de...
281 HP güce sahip olan tamamen elektrikli Mokka GSE, ralli esintili mühendisliğiyle dikkat çekiyor
-
Yeni DS N°4 Türkiye’de satışa çıktı
DS'in kompakt modeli, 3,07 milyon TL’den başlayan fiyat ve lansman kampanyasıyla satışa çıktı
-
Yeni Juke elektrikli oluyor
Tamamen elektrikli yeni Nissan Juke, 2027 yılında Avrupa yollarına çıkacak
-
AUTOBEST’ten Grande Panda’ya ödül!
Fiat Grande Panda, AUTOBEST kapsamında “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı” seçildi
-
Hyundai Çin’de IONIQ atağını başlattı
Marka, VENUS ve EARTH konseptleriyle elektrikli mobilitedeki yeni stratejisini duyurdu
-
Araç muayenede “kanal” dönemi sona eriyor
Yapay zekâ ve temassız tarama teknolojileri, muayene süreçlerini hızlandırarak bekleme sorununu azaltmayı hedefliyor
-
Honda’ya Red Dot 2026’da 4 tasarım ödülü
WN7 ve UNI-ONE “En iyinin en iyisi” seçilirken, Prelude e:HEV ve Miimo modelleri de ödül kazandı














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS