YENİ MODELLER › Leon Cupra station wagon gövdeye kavuştu

Leon Cupra station wagon gövdeye kavuştu

11 Ocak 2015 / 18:47 SEAT Leon ST Cupra performans ve kullanışlılığı birleştirerek yüksek sürüş keyfi vaat ediyor

Leon Cupra station wagon gövdeye kavuştu

SEAT, Leon Cupra’nın üç ve beş kapılı hatchback versiyonlarını geçtiğimiz yılın Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. İspanyol üretici, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Leon ST Cupra ile Leon ailesinin tamamını güçlü Cupra versiyonu ile sunmaya başlamış oldu.

Tıpkı üç ve beş kapılı hatchback versiyonlarda olduğu gibi 2-litre turboşarjlı motor tarafından güçlendirilen otomobil 265 bg güç, 350 Nm tork üretiyor. 6-ileri DSG şanzıman ile eşlenen bu ünite ile birlikte otomobil 0-100 km/s sprintini 6.1 sn’de tamamlarken, maksimum elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s’ye kadar ulaşabiliyor. Sportif Leon ST Cupra’nın iddialı performans verilerine rağmen, otomobilin ortalama yakıt tüketimi fabrika tarafından 6.6 lt/100km olarak verilirken, CO2 salım değeri ise 154 g/km olarak veriliyor.

Cupra Sürüş Profili, yeni Leon ST CUPRA’nın tüm özelliklerinin, sürücünün kişisel tercihlerine uygun bir şekilde geniş bir yelpazede uyarlanmasını sağlıyor. Comfort ve Sport modlarına ek olarak sunulan CUPRA modu da Martorell’deki mühendislerin özellikle odaklandığı noktaların başında geliyor. Bu ayar seçildiğinde gaza basıldığında otomobilin tepkisi özellikle çok daha hassas bir hale gelirken, DSG de en sportif vites değiştirme modunda çalışırken ses güçlendirici de turbo şarjlı motorun sesinin tam olarak ortaya çıkmasını sağlıyor. Değişken oranlı direksiyon da en sportif ayarda çalışıyor.

Standart olarak 18 inçlik alaşım jantlarla birlikte sunulan otomobil, jantlarının yanı sıra, full-LED farlar, LED stoplar, Alcantara spor koltuklar, LED ambiyans aydınlatma ve 6.5-inçlik renkli dokunmatik ekranı bünyesinde barındıran Media System Plus infotainment sistemi ile birlikte sunuluyor.

SEAT’ın Leon ST Cupra’yı geçen sene Leon Cupra’da olduğu gibi Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda çıplak gözlerin beğenisine sunması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR