GÜNDEM › Lexus hibritte bir milyon barajını aştı

Lexus hibritte bir milyon barajını aştı

18 Nisan 2016 / 00:35 Japon üretici, hibrit araç satışına 2005 yılında RX 400h modeli ile başlamıştı

Lexus hibritte bir milyon barajını aştı

Lüksü yeniden tanımlamayı hedefleyen ve 2016 yılı ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulmaya başlanan Lexus, bir milyonuncu hibrit aracını satarak kendi rekorunu bir adım ileriye taşıdı. Hibrit araç satışına Nisan 2005’te RX 400h modeli ile başlayan Lexus, o günden bu yana bu çevreci teknolojiyi sürekli olarak geliştirmeye devam etti.

Lexus’un satışını gerçekleştirdiği bir milyonuncu hibrit araç NX 300h oldu ve bu otomobil Lexus Avrupa Başkanı Alain Uyttenhoven tarafından İtalya’nın Milano kentinde Aldo Pirronello isimli müşteriye teslim edildi. Bu özel araç, marka için önemli bir kilometre taşı olarak tarihe geçmeyi başardı. En başından beri çevreci olması ve getirdiği performans avantajıyla hibrit motorlara güvenen Lexus, 2050’deki çevresel hedeflerine ulaşmak için bu teknolojilere öncelik vermeye devam ediyor.

Avrupa pazarı yüzde 64’lük hibrit satış oranı ile Lexus’un en önemli hibrit pazarı olma özelliğini taşıyor. Üretici geçtiğimiz yıl Batı Avrupa’da satılan Lexus araçların yüzde 95’inin hibrit modeller olduğunun altını çiziyor. Her segmentte ürettiği hibrit modeliyle fark yaratmayı amaçlayan Japon üreticinin, yeni jenerasyon performanslı hibrit teknolojisi markanın LC 500h modelinde de kullanılıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR