SEKTÖREL › Lexus LC 500'e EyesOn Tasarım Ödülü...

Lexus LC 500'e EyesOn Tasarım Ödülü...

19 Ocak 2016 / 22:05 Lexus, yeni modelinin dünya lansmanını Detroit Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirmişti

Lexus LC 500'e EyesOn Tasarım Ödülü...

Lexus'un 2016 Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı LC 500 modeli, lansmanının ardından ilk ödüllerini kazandı. Fuarın en çok dikkat çeken tasarımlarına verilen EyesOn Tasarım Ödülü, Lexus'un sıra dışı görünüme sahip LC 500 modeline verildi.

Otomotiv sektörü ve çeşitli sektörlerden, dünyanın en ünlü tasarımcılarının jüri üyesi olduğu EyesOn Tasarım Ödülü Detroit/ Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nın (NAIAS) en başarılı üretim ve konsept otomobilleri belirleniyor. Lüks performans coupe modeli Lexus LC 500 ise, bu prestijli ödülü iki kategoride kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Tasarımıyla Lexus için yeni bir çağı temsil eden LC 500, "En İyi Üretim Otomobili Ödülü"nü kazandı. LC 500’ün beğeni ile karşılanan dış görünüşünün yanı sıra iç mekanı da "En İyi Kabin Tasarımı" ödülüyle taçlandırıldı.

İki ödüle birden layık görülen LC 500, Lexus’un 2012 yılında tanıttığı LF-FC konseptinden ilham alınarak tasarlandı. LF-FC konsepti de tanıtıldığında EyesOn Design "En İyi Konsept" ödülünün sahibi olmuştu. LC 500 dikkat çekici tasarımının yanında 473 bg güç üreten 5.0-litre V8 motoruyla da yüksek performanslı sürüş deneyimi vaat ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR