SEKTÖREL › Lexus sorun çıkarmıyor!

Lexus sorun çıkarmıyor!

01 Mayıs 2016 / 12:19 Auto Express’in düzenlediği araştırmada Lexus, “En Güvenilir Otomobiller” kategorisinde ilk 10’da beş modeli ile yer aldı

Lexus sorun çıkarmıyor!

Mart ayında Maslak’ta açtığı ilk showroom’u ile Türkiye’de satışa sunulan Lexus, Britanyalı otomobil dergisi Auto Express tarafından her yıl İngiltere’de düzenlenen “Driver Power Survey” araştırmasında önemli bir başarıya imza attı. “En Güvenilir Otomobiller” kategorisinde ilk 10’da, 5 modeli ile yer alan Lexus, sorun çıkarmama konusundaki iddiasında ne kadar ciddi olduğunu dışa vurmuş oldu. Markanın SUV modeli RX ile lüks sedan modeli IS, araştırma sonucunda birinci ve ikinci sırayı elde ederek kullanıcıların gözündeki en sorunsuz ilk iki otomobil olma unvanına sahip oldu.

Dayanıklılık, üretim kalitesi, yol tutuş, performans, kullanım maliyetleri gibi birçok kriterin yer aldığı “2016 Driver Power Survey” araştırmasında yaklaşık 50.000 kullanıcı kendi deneyimleri doğrultusunda 150’ye yakın otomobili oyladı. Birinci sırada yer alan Lexus RX ve IS modellerinin yanı sıra markanın diğer modelleri GS, NX ve CT’de ilk 10’da yer almayı başardı. Japon üretici, JD Power tarafından yapılan müşteri memnuniyeti araştırmalarında 11 yıl birinci sırada yer almış, Amerika’da ise beş yıl üst üste en sorunsuz marka seçilmişti.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR