GÜNDEM › Lexus Tasarım Ödülleri finalinde Türk imzası!

Lexus Tasarım Ödülleri finalinde Türk imzası!

07 Nisan 2016 / 23:20 Türk tasarımcılar Begüm ve Bike Ayaskan, Lexus Tasarım Ödülleri’nde finale kalmayı başardı

Lexus Tasarım Ödülleri finalinde Türk imzası!

Lexus üst düzey işçiliğini tüm dünyaya göstermek adına bu yıl dördüncüsü düzenlenen kez Lexus Tasarım Ödülleri’ni gerçekleştiriyor. Yarışmanın kazananını belirlemek adına çıktıkları yolda Lexus jürisi, 1.232 tasarım başvurusunu önce elemeyle 12’ye sonra da dört finaliste indirdi. Finale kalan dört finalist ise dünyaca ünlü tasarımcıların desteğinde projelerini prototipe çevirdiler. Hayata farklı bir bakış açısı getirmek üzere geliştirilen bu tasarımlar dünyanın en büyük tasarım organizasyonlarından biri olan Milano Tasarım Haftası’nda 12-17 Nisan tarihleri arasında sergilenecek. 

Uluslararası alanda tanınan ve bu yılki teması “Öngörü” olarak belirlenen Lexus Tasarım Ödülleri, geleceği daha iyi şekillendirmek üzere birçok tasarımcının ilgisini çekiyor. Lexus Tasarım Ödülleri’nde finale kalan tasarım ekiplerinden birisi Studio Ayaskan’ın Türk tasarımcıları Begüm Ayaskan ve Bike Ayaskan oldu. Diğer finalistler Angelene Laura Fenuta, Myungsik Jank ve AMAM Stüdyo’su oldu. 

Studio Ayaskan’ın projesi UV ışınlarını kullanarak saati gösteren bir tasarım. Işığa duyarlı bir sıvıya sahip duvar saati, zaman geçtikçe renk alarak zamanı gösteriyor. Begüm ve Bike Ayaskan bu tasarımlarıyla insanı ve doğayı birbirine daha yakınlaştırmayı amaçladıklarını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan 

ÇOK OKUNANLAR