YENİ MODELLER › Lexus, yeni konsepti LF-FC’yi gösterdi!

Lexus, yeni konsepti LF-FC’yi gösterdi!

29 Ekim 2015 / 10:34 Yeni konsept otomobil gelecekte Lexus'un ürün gamının zirvesinde yer alacak

Lexus, yeni konsepti LF-FC’yi gösterdi!

Lexus, 2015 Tokyo Otomobil Fuarı’nda markanın gelecekte amiral gemisi rölünü üstlenecek olan LF-FC'yi sergiledi. LF-FC, Lexus'un "L-finesse" tasarım felsefesini yeni bir tarzla yorumluyor. Agresif bir görünüme sahip olan bu yeni konsept, dört kapılı coupe formu ile dikkat çekerken, yeni ağ desenli karakteristik Lexus ızgarası, L şeklindeki gündüz farları ve 21 inçlik jantlar ise otomobilin dinamik bir görünüşe sahip olmasını sağlıyor.

5.300 mm uzunluğa, 2.000 mm genişliğe ve 1.410 mm yüksekliğe sahip olan LF-FC konseptinin kabini fütüristik, konforlu ve geniş bir yaşam alanı vaat ediyor. Yüksek kaliteli derinin yanı sıra kapılar ve kokpitteki diğer malzemeler ise Lexus’un lüks kimliğini vurguluyor.

Lexus’un yeni konseptinin ilgi çeken bir başka noktası ise otomobilin yeni gelişmiş insan-makine ara yüzü. Üreticinin bu yeni sistemi panele veya herhangi bir kontrol düğmesine basma ihtiyacı duymadan basit el hareketleriyle yönetilebiliyor. Orta konsolda yer alan küçük holografik bir görüntü, el hareketleriyle ses sistemini ve sıcaklık kontrollerinin yönetilmesini sağlıyor.

Lexus LF-FC'nin derisinin altında ise yüksek güce sahip yakıt hücreli sistem yer alıyor. Bu sistem ürettiği gücü arka tekerleklere gönderirken, ön tekerleklerde yer alan elektrikli motorlar konseptin dört tekerlekten çekişli düzene sahip olmasını sağlıyor. Yetkililer bu yenilikçi sistem sayesinde ön ve arka tekerlekler arasında kusursuz bir tork dağılımı elde edildiğini ve bu sistemin otomobilin sıra dışı bir yol tutuş ve dengeye sahip olması sağladığını iddia ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR