YENİ MODELLER › Lexus, yeni modeli LC 500’ü Detroit’te tanıttı

Lexus, yeni modeli LC 500’ü Detroit’te tanıttı

16 Ocak 2016 / 12:17 Yeni model, 2012’de gösterilen LF-LC konseptinin üretim versiyonu olarak betimleniyor

Lexus, yeni modeli LC 500’ü Detroit’te tanıttı

Lexus büyük etki yaratan LF-LC konsepti konseptinin üretim versiyonunu 2016 Detroit Otomobil Fuarı’nda gösterdi. LC 500 adı ile anılan yeni model, markanın coupe model hiyerarşisinin zirvesinde yer alıyor. Dört yıllık geliştirme süreci sonrasında ortaya çıktığı açıklanan yeni otomobil “markanın ürün gamının gelecekteki istikametini açık bir şekilde gösteriyor”.

2012 Detroit Otomobil Fuarı’nda gösterimi gerçekleştirilen konsept otomobil ile pek çok tasarım ögesini paylaşan yeni otomobil üç tarafı krom ile çevrili dev radyatör ızgarası, L şeklinde gündüz farlarını bünyesinde barındıran şık farları, alçalan tavan çizgisi, ince stopları, aktif arka spoyleri ve 20 veya 21 inçlik alaşım jantları ile dikkat çekiyor.

Otomobilin iç mekanı tanıdık düzeni ile çok şaşırtıcı olmasa bile, Lexus mühendisler sürücüyü otomobilin ağırlık merkezine olabildiğince yakın yerleştirebilmek için özel çaba sarf ettiklerini açıklıyor. Alcantara döşemeli koltuklara sahip olan yeni LC 500’ün kapı panelleri, orta konsolu ve gösterge paneli bileşenleri ise Lexus’un Takumi zanaatkarlığından izler taşıyor.

Markanın lüks araçları için geliştirdiği (GA-L isimli) tamamen yeni “premium arkadan itişli lüks platformu” üzerinde yer alan ilk model olan LC 500’ün kaputunun altında ise 473 bg güç ve 527 Nm tork üreten 5-litre hacimli V8 motor yer alıyor. Ürettiği güç ve torku 10-ileri otomatik şanzıman üzerinden arka tekerleklerine gönderen otomobil 0-96 km/s hızlanmasını 4.5 sn’de tamamlıyor. Lexus yeni şanzımanın vites değiştirme hızının çift kavramalı bir şanzıman ile benzer ve hali hazırda otomobillerde kullanılan bazı 8-ileri şanzımanlardan daha küçük ve daha hafif olduğunu iddia ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR