KONSEPT › Lincoln MKZ Concept

Lincoln MKZ Concept

28 Ocak 2012 / 15:22 Ford bünyesindeki Lincoln'ün MKZ konsepti, markanın geleceğine ışık tutuyor

Lincoln MKZ Concept
'Biz MKZ ile sadece yeni bir model yaratmadık, aynı zamanda yepyeni bir marka yarattık!'  Ford Motor Company'nin Global Ürün Geliştirme Grubu Başkan Yardımcısı Derrick Kuzak'a ait olan bu sözler, Ford bünyesindeki lüks marka Lincoln'ün yeniden iddialı bir konuma geleceği anlamını taşıyor.

Ford MKZ ile hem modern hem de geçmişine bağlı bir otomobil yaratmak istemiş gibi görünüyor. Çok geniş bir panoramik cam tavana sahip olan MKZ'nin tasarımını zarif ve sade olarak tanımlamak mümkün. Otomobildeki en belirgin tasarım detayı, 1938 yılının Lincoln Zephyr'ine gönderme yapan kanat şeklindeki ön ızgara oluyor. Far ve stoplarında LED'lere yer verilen otomobilin kabini de son derece lüks. Bu haliyle üretime yakın görünen kabinde 4 adet koltuğa yer verilmiş.

Kabini dokunmatik kumandalarla donatılan Lincoln MKZ, pekçok teknolojik özelliğe sahip. Vites kolu bulunmayan otomobilde vites seçimleri ön konsodaki butonlarla gerçekleştiriliyor. Gösterge panelinde ve ön konsolunda büyük LCD'lere yer verilen otomobilde, bu ekranlar üzerinden son nesil MyLincoln Touch™ sistemi kontrol edilebiliyor. Ford Mondeo'da da kullanılan bu sistem otomobille ilgili tüm bilgiler ile klima, müzik sistemi ve ayarları tek bir çatı altında topluyor.

Lincoln Sürücü Kontrolü adında bir teknolojiyle ve Sürekli Süspansiyon Kontrolü (CCD) sunan özel amortisörlerle donatılan Lincoln MKZ'de Ford'un EcoBoost motorlarının görev yapacağı belirtiliyor. Yapılan açıklamalara göre otomobil altyapısı hem önden hem de dört tekerlekten çekişe uygun.

ÇOK OKUNANLAR