SEKTÖREL › Lotus'un eski CEO'suna dava şoku!

Lotus'un eski CEO'suna dava şoku!

04 Aralık 2012 / 01:18 Lotus, kısa bir süre önce işten çıkardığı Türk asıllı eski CEO’su Dany Bahar’a tazminat davası açtı

Lotus'un eski CEO'suna dava şoku!
Syed Mokhtar Al-Bukhary yönetimindeki Malezya merkezli DRB-HICOM şirketi, bu yılın başında Proton’u satın alırken, Lotus’un zararda olması sebebiyle bu markanın kontrolünü de almıştı. Şirketlerin yeniden yapılanma sürecinde ise Lotus’un Türk asıllı CEO’su Dany Bahar, Haziran ayında işten çıkarılmış, yerine Aslam Farikullah getirilmişti.

İşten atılan Dany Bahar, kendisine yapılanın büyük bir haksızlık olduğu gerekçesiyle şirkete 8.2 milyon Euro'luk bir dava açmıştı. Lotus ise, eski CEO’nun 2009 yılında şirketin düzlüğe çıkmasını sağlayacağı umuduyla işe alındığını, fakat Bahar’ın görevini kötüye kullanıp kendi çıkarları peşinde koştuğunu iddia ediyor. Lotus'un yeni sahibi, Dany Bahar’ın şirkete özel jetlerle fazladan uçuşlar yaptığını, kiraladığı evlerin restorasyon faturalarını şirkete mal ettiğini ve kişisel harcamalarını da şirket kasasından karşıladığını öne sürüyor. Bu sebeple yeni yönetim, eski CEO’nun davasına karşı açtığı dava ile Bahar’ın firmaya 3,1 milyon Euro tazminat ödemesini istiyor.

Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR