
Luca Serafini’den modern Testarossa yorumu
05 Ocak 2026 / 00:19 Tasarımcı Luca Serafini'nin Ferrari Testarossa’dan ilham alan dijital konsepti beğeni topladı

Ferrari’nin otomotiv tarihindeki en ikonik modellerinden biri olan Testarossa, bu kez bağımsız bir tasarımcının hayal gücüyle yeniden gündeme geldi. İtalyan tasarımcı Luca Serafini, klasik Testarossa’dan ilham alan modern bir konsept çalışmasını dijital ortamda hayata geçirdi.

Serafini’nin Testarossa konsepti, orijinal modelin karakteristik tasarım unsurlarını doğrudan kopyalamak yerine, onları çağdaş süper otomobil estetiğiyle yeniden yorumlamayı hedefliyor. Özellikle yan panellerdeki yatay hava kanalları, klasik Testarossa’ya güçlü bir gönderme yaparken, daha sade ve akıcı yüzeylerle modern bir görünüm kazanıyor.
Konseptin genel silueti, alçak burun yapısı ve geniş arka iz açıklığıyla performans odaklı bir süper otomobil hissi veriyor. Keskin çizgiler yerine daha yumuşak geçişler tercih edilirken, aerodinamik detayların görsel bir öğe olmanın ötesinde işlevsel olması amaçlanıyor. Serafini, bu yaklaşımıyla geçmiş ile günümüz arasında dengeli bir bağ kurmayı hedeflediğini ifade ediyor.

Dijital ortamda geliştirilen tasarım, güncel 3D modelleme ve render teknikleri kullanılarak oluşturulmuş. Konsept, üretime yönelik teknik detaylar sunmaktan ziyade, Testarossa isminin modern tasarım dünyasında nasıl yeniden yorumlanabileceğine dair bir fikir çalışması niteliği taşıyor.
Son yıllarda otomotiv dünyasında klasik modellere modern yorumlar getiren konsept çalışmaların artması, tasarım mirasının nasıl evrilebileceğine dair farklı bakış açıları sunuyor. Luca Serafini’nin Testarossa konsepti de bu yaklaşımın dikkat çeken örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Resmi bir Ferrari projesi olmayan bu çalışma, markanın geçmişte bıraktığı güçlü tasarım izlerinin, bağımsız tasarımcılar için hala önemli bir ilham kaynağı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

-
iF Design'da Hyundai'ye ödül yağmuru
Hyundai, iF Design Award 2026’da 8 farklı kategoride toplam 21 ödül kazandı
-
Citroen C3 Aircross'a AUTOBEST ödülü
C3 Aircross, AUTOBEST Conquest 2026’da “En Kullanıcı Dostu Otomobil” unvanını kazandı
-
Kia Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Şafak Savcı oldu
Kia Türkiye’de genel müdürlük görevine, otomotiv sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Şafak Savcı atandı
-
Castrol Ford Team Türkiye'nin 2026 hedefi dünya şampiyonluğu
Castrol Ford Team Türkiye, 2026 sezonunda Junior WRC’de dünya şampiyonluğu hedefliyor
-
Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin yeni başkanı Murat Öztürk oldu
Murat Öztürk, derneğin İstanbul Park’ta düzenlenen genel kurulunda OGD'nin yeni başkanı seçildi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS