
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
15 Ocak 2026 / 23:15 Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı

Peugeot, 408 modelinin makyajlı versiyonunu tanıttı. Fastback gövdeye sahip makyajlı 408, aydınlatmalı Peugeot logosu ve yeni Flare Yeşil gövde rengiyle öne çıkıyor. Model, yüzde 100 elektrikli, şarj edilebilir hibrit ve 48V hibrit olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunuyor.
Aracın ön tasarımında üç pençe LED ışık imzası ve Matrix LED far teknolojisi yer alıyor. Hibrit versiyonlarda 19 inç jantlar standart olarak sunulurken, diğer donanım seviyelerinde 17 inç jantlar tercih edilebiliyor. Bagaj kapağındaki aydınlatmalı logo, Peugeot ürün gamında bir ilk olarak yer alıyor.

İç mekânda 10 inç dijital gösterge paneli ve merkezi dokunmatik ekran sürücüye bilgi sunuyor. Ön koltuklar ergonomik tasarımı ile AGR sertifikasına sahip. Arka diz mesafesi 183 mm, bagaj hacmi 536 litre ve arka koltuklar katlandığında 1.611 litreye kadar çıkabiliyor.

Elektrikli versiyon olan E-408, 213 HP güç ve 343 Nm tork üretiyor ve 456 km (WLTP birleşik) menzil sağlıyor. Batarya yüzde 20’den yüzde 80’e 30 dakikada şarj olabiliyor ve V2L özelliği ile harici cihazlara enerji sağlanabiliyor. Plug-in hibrit versiyonu ise 240 HP toplam güce sahip ve şehir içi tamamen elektrikli modda 85 km menzil sunuyor. 48V hibrit versiyonu 145 HP motor gücü ile birlikte sürüş sırasında elektrik destekli performans sağlıyor.
Yeni Peugeot 408’de PEUGEOT i-Cockpit®, sürüş destek sistemleri ve FOCAL® Hi-Fi premium ses sistemi yer alıyor. Araç, sürücü izleme kamerası ve çeşitli güvenlik donanımları ile kullanıcılara güvenlik desteği sağlıyor.
-
Mercedes-Benz She’s Mentoring 2026’ya 1.154 başvuru
Üç kategoride düzenlenen programa en yüksek ilgi yüzde 40,4 ile teknoloji ve inovasyon alanında oldu
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
Grandland'in 4 çeker versiyonu geldi
Çift motorlu Grandland Elektrik AWD, 4x4 çekiş sistemi ve 473 km menziliyle satışa sunuldu
-
Opel'in performanslı elektriklisi Türkiye'de...
281 HP güce sahip olan tamamen elektrikli Mokka GSE, ralli esintili mühendisliğiyle dikkat çekiyor
-
Yeni DS N°4 Türkiye’de satışa çıktı
DS'in kompakt modeli, 3,07 milyon TL’den başlayan fiyat ve lansman kampanyasıyla satışa çıktı
-
Yeni Juke elektrikli oluyor
Tamamen elektrikli yeni Nissan Juke, 2027 yılında Avrupa yollarına çıkacak
-
AUTOBEST’ten Grande Panda’ya ödül!
Fiat Grande Panda, AUTOBEST kapsamında “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı” seçildi
-
Hyundai Çin’de IONIQ atağını başlattı
Marka, VENUS ve EARTH konseptleriyle elektrikli mobilitedeki yeni stratejisini duyurdu
-
Araç muayenede “kanal” dönemi sona eriyor
Yapay zekâ ve temassız tarama teknolojileri, muayene süreçlerini hızlandırarak bekleme sorununu azaltmayı hedefliyor
-
Honda’ya Red Dot 2026’da 4 tasarım ödülü
WN7 ve UNI-ONE “En iyinin en iyisi” seçilirken, Prelude e:HEV ve Miimo modelleri de ödül kazandı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS