SEKTÖREL › Makyajlanan Renault Kadjar Türkiye'de...

Makyajlanan Renault Kadjar Türkiye'de...

15 Haziran 2019 / 19:09 Kadjar'ın hem tasarım ve donanımında hem de motor gamında önemli yenilikler bulunuyor

Makyajlanan Renault Kadjar Türkiye'de...

Renault’nun C-SUV segmentindeki temsilcisi Kadjar, yeni bir görünüm, yeni motor ve yeni donanımlarla satışa sunuldu. Yeni bir krom ızgaraya, C şekilli LED gündüz farlarına ve yeniden tasarlanmış tamponlara sahip olan Kadjar'ın en üst donanım seviyesinde sunulan köpekbalığı anten de araca daha dinamik bir görünüm kazandırmış. Makyajlı Kadjar 17 ve yeni 19 inç olmak üzere iki jant seçeneğinin yanı sıra “Ural Yeşil”, “Demir Mavi” ve “Arsenik Gri” olarak adlandırılan üç yeni renk ile birlikte sunuluyor:

Yenilenen Kadjar, yeniden tasarlanan iç mekanı ile daha konforlu bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Kabinde önemli değişiklikler bulunuyor. Gösterge panelinin orta kısmında yer alan yeni multimedya ekran, daha yüksek parlaklığa ve hassasiyete sahip. 7 inçlik ekran, R-LINK 2 sistemi ile çalışıyor ve tasarımı ile gösterge paneline daha şık bir görünüm kazandırıyor. R-LINK 2 internet bağlantılı multimedya sisteminde ise Apple CarPlay ile uyumlu akıllı telefon ekran yansıtma özelliği bulunuyor. Sürücüler, daha güvenli ve ergonomik bir kullanım için sık kullandıkları sürüş uyumlu uygulamalarını doğrudan multimedya ekranından görüntüleyebiliyor.  

13876bfe5356c78d3dd3e9f32a903908_0.jpg

Otomobilin yeni otomatik klima kontrol paneli de daha modern ve ergonomik tasarımı ile dikkat çekiyor. Sıcaklık ve havalandırma ayarları, üç adet kumanda düğmesi ile sağlanıyor. Orta konsolun arka kısmındaki yeni havalandırma kanalları da, arka kısımdaki yolculara daha yüksek iklimlendirme konforu sunuyor. Konforu artırmak ve uzun yolculuklarda yorgunluğu önlemek amacıyla çift yoğunluklu köpük ile donatılan koltukların yan takviyeleri de daha iyi destek sağlamaları için güçlendirilmiş. 

Kadjar, 527 litre ile kendi segmentinde en geniş bagaj hacmine sahip modeller arasında yer alıyor. Arka koltuk sırtlığı, “Easy Break” kolları yardımıyla kolayca katlanabiliyor. Aynı zamanda, ön yolcu koltuğu da katlanarak düzleşebiliyor ve böylece 2,5 metre uzunluğa sahip eşyalar yüklenebiliyor. Ön kapılardaki saklama alanları, 1,5 litrelik su şişesinin sığabileceği genişliğe sahip. Arka kısımda ise yolcuların telefon, tablet, oyun konsolu gibi cihazlarını şarj edebilecekleri iki adet USB soketi bulunuyor.

Yeni Kadjar; Touch, Touch Roof ve Icon donanım seviyeleri ile 158.250 TL’den başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor. Kadjar; sürücü, ön yolcu, yan ve perde hava yastıkları, Acil Fren Destek Sistemi, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, hız sabitleyici ve sınırlayıcı gibi standart güvenlik ekipmanlarına sahip. Kadjar’ın Touch versiyonunda elektrikli park freni, elektrikli katlanır yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Bluetooth ve USB bağlantısı, Eller Serbest Renault Kart Sistemi standart donanım olarak bulunuyor. Touch Roof versiyonunda ise Touch donanım seviyesine ek olarak; elektronik klima, arka havalandırma kanalları, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve panoramik cam tavan yer almakta. Kadjar'ın Icon versiyonu ile müşterilerin beğenisine sunulan donanımlar ise Touch Roof donanım seviyesine ek olarak; 7 inç dokunmatik multimedya ekranı, Renault R-LINK 2.0 internet bağlantılı navigasyon ve multimedya sistemi, ön park sensörü, geri görüş kamerası, otomatik uzun/kısa farlar olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca yenilenen Kadjar'da 19 inç alaşımlı jantlar, Keşif paketi (360° Park Destek Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Eller Serbest Park Asistanı), Kutup Paketi (Siyah Deri Koltuklar, Elektrikli (sürücü tarafı) ve ısıtmalı ön koltuklar) opsiyon olarak yer alıyor.

13876bfe5356c78d3dd3e9f32a903908_1.jpg

YENİ BİR MOTOR SEÇENEĞİ: 1.3 TCE 
Yeni Kadjar’da, sürüş ve performansı artıran ayrıca yakıt tüketimini azaltan çevreci yeni nesil Renault motorları yer alıyor. Otomobil, Türkiye’de ilk kez Renault müşterilerinin beğenisine sunulan 1.3 TCe motora sahip. 1.3 TCe benzinli motor, 140 bg (manuel/EDC) ve 160 bg (EDC) olmak üzere iki farklı güç seçeneğiyle pazara sunuluyor. Bu yeni nesil motor, İttifak ve partneri Daimler ile birlikte geliştirildi. 40 bin saat teste tabi tutulan yeni 1.3 TCe benzinli motorun test süreci, günde sekiz saat ile 14 yıllık bir çalışmaya eşdeğer bir sürece karşılık geliyor.

Yeni Kadjar’ın modernize edilmiş dizel motorlarında, performanstan ödün vermeden motorun zararlı emisyon miktarını azaltan (SCR) sistemi bulunuyor. Ayrıca, “Blue dCi” adıyla anılan motorlar, Kadjar’a daha yüksek güç ve performans sağlıyor. Blue dCi 115 motor, önceki nesil motora kıyasla 5 bg daha fazla güç ve 10 Nm daha yüksek tork sağlayarak performanslı ve ekonomik bir sürüş sunuyor.

ÇOK OKUNANLAR