SEKTÖREL › Makyajlı Accord Honda bayilerinde

Makyajlı Accord Honda bayilerinde

13 Eylül 2011 / 23:05 Makyajlanarak yeni teknolojilere kavuşan Honda Accord, ayrıca artık yüzde 6 daha ekonomik

Makyajlı Accord Honda bayilerinde
Honda, D segmentindeki başarılı temsilcisi Accord’u makyajladı. Ön tamponu ve radyatör ızgarası yenilenen otomobile ayrıca, bi-xenon farlar, Otomatik Hüzme Kontrol Sistemi (HSS) ve Dönüş Aydınlatma Sistemi (ACL) gibi özellikler de eklenmiş. Otomatik Hüzme Kontrol Sistemi (HSS) ile, aydınlatma otomatik konumuna alındığında ön dikiz aynasının arkasına yerleştirilmiş bir kamera yardımıyla sürüş sırasında diğer araçlar kontrol edilerek yolun uygunluğuna göre uzun-kısa hüzmeli farlar arasında geçiş yapılarak diğer sürücüleri rahatsız etmeyecek bir aydınlatma sağlandığı açıklanıyor. Ayrıca Dönüş Aydınlatma Sistemi (ACL) yardımıyla da dönüş yapılan bölgenin aydınlatması, güvenli bir gece sürüşünü destekleyen bir özellik olarak tüketicilerin karşısına çıkıyor.

Yeni Accord’da aerodinamik özelliklerde yapılan iyileştirmeler sonucunda aerodinamik katsayıda %5 iyileştirme elde edilmiş.Ayrıca yeni Accord’un 2.0L 156PS’lik motorunda yapılan iyileştimelerin, aerodinamik özelliklerle birleşerek önceki modele göre %6 daha fazla yakıt ekonomisi sağladığı açıklanıyor. Bu iyileştirmeler sonucunda Accord'un, şehir içi 10.2 lt., şehir dışı 5.7 lt. ve birleşik 7.3 lt. yakıt tüketimi verileri ile 170g/km’lik değerle %6 oranında daha az karbonmonoksit salınımı gerçekleştirdiği açıklanıyor.

Yapılan iyileştirmelerle Accord'un kabinindeki kalite hissi ve görsellik de artırılmış. Yenilenmiş ve renkleri değiştirilmiş iç paneller ve renkli dikişli deri döşemeler yeni Accord’un iç mekânında göze çarpan ilk unsurlar arasında. Sürücü konforu kadar yolcu konforunun da artırılması amacıyla, yeni Accord’da yolcu koltuğunda da bel destek ayarı standart olarak sunuluyor. Yeni Accord, 80.250 TL’lik anahtar teslim satış fiyatı ile sunuluyor.

ÇOK OKUNANLAR