SEKTÖREL › Makyajlı B-Serisi Türkiye’de

Makyajlı B-Serisi Türkiye’de

28 Mart 2023 / 13:39 Mercedes-Benz’in hacimli kompakt modeli, 1.509.500 TL’den başlayan fiyat etiketiyle satışa sunuldu

Makyajlı B-Serisi Türkiye’de

Mercedes-Benz makyajlı B-Serisi modelini, 1.509.500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu. Makyajlı B-Serisi ön tasarımındaki küçük dokunuşlarla artık daha taze bir görünüm sunuyor. LED farları ve radyatör ızgarası yenilenen aracın, iki parçalı arka stop lambaları da artık standart olarak LED teknolojisine sahip. Makyajlı B-Serisi özel metalik renk seçeneğiyle de öne çıkıyor. 

3fcc9b188dda30fb8467863dd7ce02ae_0.jpg

B-Serisi pratiklik ve ferah bir iç mekan sunuyor. İki adet 10,25 inç ekrana sahip isteğe bağlı versiyondaki ön panel havada süzülen tek bir geniş ekran hissi uyandırıyor. Yeniden tasarlanan orta konsol, siyah panel görünümüyle makyajlı B-Serisi'nin teknolojik yönünü ortaya koyuyor. Yeni nesil direksiyon da standart olarak nappa deri ile sunuluyor. 

B-Serisi’nin iç mekanı için sunulan renk ve malzeme seçenekleri ileri seviyede kişiselleştirmeye olanak tanıyor. Sunulan "Progressive" donanım versiyonunda siyah, siyah/macchiato ve yeni siyah/adaçayı yeşili renklerini içeren palet, ayrıcalıklı bir atmosfer yaratıyor. Ayrıca siyah veya bahia kahverengisi deri koltuklar da tercih edilebiliyor. Yıldız desenli yeni döşeme de dikkat çekici bir ambiyans yaratıyor. B-Serisi’ndeki koltukların orta bölümünde yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan kumaşlar bulunuyor. ARTICO/MICROCUT koltuklarda bu oran koltuk yüzeyinde yüzde 65 ve altındaki malzemede yüzde 85’e kadar çıkıyor.

3fcc9b188dda30fb8467863dd7ce02ae_2.jpg

Makyajlı B-Serisi baz versiyonunda bile zengin bir donanım seviyesi sunuluyor: Geri görüş kamerası, bilgi-eğlence ekranları, USB paketi ve nappa deri direksiyon ilk bakışta göze çarpan donanımlar. Kablosuz Apple Carplay veya Android Auto üzerinden akıllı telefonlarla bağlantı seçenekleri mevcut. Daha fazla bağlantı için de ek bir USB-C bağlantı noktası eklenmiş ve USB şarj gücü daha da artırılmış. Progressive donanım seviyesinden itibaren; MULTIBEAM LED teknolojili farlar, bel destekli koltuk, Park Paketi, Ayna Paketi ve Easy Pack bagaj kapağı devreye giriyor.

3fcc9b188dda30fb8467863dd7ce02ae_1.jpg

Yeni B-Serisi güvenlik yardımcıları açısından da güncellenmiş. Örneğin, Sürüş Destek Paketinin güncellenmesiyle, Aktif Direksiyon Kontrolü işlevi kullanılarak Şeritte Kalma Yardımcısının kontrolü kolaylaştırılmış. İsteğe bağlıRömork Manevra Yardımcısı, çekici araçtaki direksiyon açısını otomatik olarak ayarlayarak yeni B-Serisi ile geri manevrayı daha güvenli ve rahat bir sürece dönüştürüyor.

Yeni B-Serisi’nin motor seçenekleri de elektrik desteğiyle güncellendi. B 200’de görev yapan 163 bg gücündeki 1.3 litrelik benzinli motor, 48 voltluk entegre güç kaynağından gelen 14 bg/10 kW ek güç ile destekleniyor. B-Serisi’ndeki yeni kayış tahrikli marş jeneratörü (RSG), çalıştırma anında geleneksel çözümlere kıyasla daha az titreşim ve daha az ses üretiyor. Ayrıca “süzülme” işlevi ile sabit hızda sürüş sırasında içten yanmalı motorun devreden çıkmasına olanak tanıyor. Sistem ayrıca fren ve sabit hızda süzülme sırasında enerji geri kazanımı sağlıyor ve 12 voltluk dahili sistemi ve 48 voltluk bataryayı besliyor. Elde edilen enerji, içten yanmalı motoru destekleme ve hızlanma anında kullanılabiliyor. Hafif hibrit motor B 200’ü 0’dan 100 km/s hıza 8,4 saniyede ulaştırarak 223 km/s maksimum hız sağlıyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 6.0-6.6 lt/100 km olarak veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR