LANSMAN › Makyajlı Duster EDC şanzımanla geldi

Makyajlı Duster EDC şanzımanla geldi

25 Ağustos 2021 / 14:26 Makyajla birlikte EDC şanzıman seçeneğine de kavuşan Duster, matrah avantajıyla satışa sunuluyor

Makyajlı Duster EDC şanzımanla geldi

Ülkemizde SUV pazarının lider modeli olan Dacia Duster'ın makyajlı versiyonu, merakla beklenen EDC şanzıman seçeneğiyle satışa sunuldu. Kısa süre önce yapılan matrah güncellemesinden faydalanan Duster, yüzde 50 ÖTV'li fiyat etiketleri taşıyor. 199 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla sunulan Duster; Comfort, Prestige ve Prestige Plus ekipman seviyeleriyle tercih edilebiliyor. Benzinli, dizel ve LPG'li motor alternatiflerinin yanı sıra 4x2 ve 4x4 aktarma seçenekleriyle farklı ihtiyaçlara cevap verebilen Duster'ın merakla beklenen otomatik şanzımanlı versiyonu ise 229.900 TL'den başlayan lansmana özel fiyatlarla sunuluyor.

DACIA DUSTER FİYAT LİSTESİ
f5254a2bb82f25ed9b4e732780cd6c06_0.jpg

Renk skalasına Arizona Turuncu adında yeni bir renk seçeneği de ekleyen Duster, makyajla birlikte bazı kozmetik değişikliklere sahne olmuş. İlk kez Sandero ailesinde kullanılan Y şeklindeki LED ışık imzası Duster'ın far ve stoplarında da kendine yer bulmuş. Duster, LED ön sinyaller ile donatılan ilk Dacia modeli olma özelliğini taşıyor. LED teknolojisi aynı zamanda kısa farlar ve plaka aydınlatmalarında da kullanılıyor. Krom görünümlü ön ızgaradaki 3 boyutlu kabartmalar da yenilikler arasında bulunuyor. Ön arka koruma kızakları, yan aynalar ve çift renkli tavan barlarındaki krom detaylar da dış tasarımda bütünlük sağlıyor. Tasarımı rüzgar tünelinde test edilen yeni arka spoilerin yanı sıra 16 ve 17 inçlik yeni jantlarla aerodinamik yapısının iyileştirildiği açıklanan Duster'ın 4x4 versiyonunda CO2 seviyesinin 5,8 grama kadar düşürüldüğü de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

fd29a56fd1bbdf89c42c8018a67d1b33_0.jpg

DAHA KONFORLU BİR KABİNE SAHİP
Duster, artık yolcularına daha fazla konfor vadediyor. Yeni döşemeler, hem ön hem de arka koltuk yolcularının görüşünü iyileştiren yeni koltuk başlıkları ve 1.1 litrelik saklama alanı sunan hareketli ön kol dayama kabindeki önemli yenilikler arasında bulunuyor. Arka yolcular için versiyona bağlı olarak iki adet USB şarj soketi de sunan otomobilde yeni 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip iki farklı bilgi-eğlence sistemi seçeneği bulunuyor. Yeni Duster’da Radyo, MP3, USB ve Bluetooth özelliklerine sahip radyo sistemi, kullanıcı dostu Media Display ve Media Nav bilgi-eğlence sistemleri 8 inç dokunmatik ekran ile sunuluyor. Media Display'de 6 hoparlör, Bluetooth bağlantısı, 2 USB girişi ve Apple CarPlay gibi özellikler bulunuyor. Direksiyondaki özel kumandalar sesli komut özelliğini etkinleştirmek için kullanılıyor. Media Nav sistemi ise bunlara ek olarak entegre navigasyon ve kablosuz Apple CarPlay ile geliyor. Media Display ve Media Nav arayüzünde eko sürüş bilgilerinin yanı sıra 4x4 ekranından yan eğim ölçer, eğim açısı, pusula ve altimetre gibi özelliklere ulaşılıyor.

fd29a56fd1bbdf89c42c8018a67d1b33_3.jpg

Duster'ın tüm donanım seviyelerinde; entegre yol bilgisayarı, otomatik uzun far etkinleştirme ve direksiyon simidinde aydınlatmalı kumandalara sahip hız sınırlandırma standart olarak sunuluyor. Ayrıca artık müşteriler deri döşeme ve koltuk ısıtma seçeneklerini de tercih edebilmekte.

REVİZE EDİLMİŞ DİREKSİYON SİSTEMİ
Yeni Duster'ın tamamen elektrikli direksiyon sistemi orta ve yüksek hızlı sürüşler için yeniden ayarlanmış. Direksiyon, 70 km/s’nin üzerindeki hızlarda artık biraz daha sertleşiyor. Bu yeni ayar sürüş güvenliğini destekliyor ve sürücüye daha iyi bir sürüş hissi için daha fazla geri bildirim sağlıyor. Direksiyon, düşük hızlarda park ve manevraları kolaylaştırmak için yumuşak ayara gelerek sürüş konforunu artırıyor. 

fd29a56fd1bbdf89c42c8018a67d1b33_1.jpg

Dacia Duster önden çekişli versiyonunda 217 mm ve 4x4 versiyonunda ise 214 mm yerden yükseklik sunarken, gövde oranları 21 derecelik bir kırılma açısı ile 30 derece yaklaşma açısı sağlıyor. Otomobil ayrıca önden çekişli versiyonda 34 derece ve 4x4 versiyonda ise 33 derece uzaklaşma açısı sunuyor. 

Yeni Duster'da birçok sürüş destek sistemi (ADAS) sunuluyor. 30 km/s ile 140 km/s arasında çalışan Kör Nokta Uyarı Sistemi, Yokuş Kalkış Desteği ve arka tampondaki dört adet ultrasonik sensör sayesinde manevra esnasında sürücüyü sesli uyaran Park Asistanı bu sistemler arasında bulunmakta. Dört adet kameradan oluşan 360 derece Kamera sistemi de Duster'daki önemli teknolojilerden bir tanesi. 4x4 versiyonlarda ayrıca Uyarlanabilir Yokuş İniş Destek Sistemi de yer almakta. 

fd29a56fd1bbdf89c42c8018a67d1b33_4.jpg

EDC ŞANZIMANLI 150 BEYGİR GÜCÜNDE VERSİYON
Yeni Duster'ın motor gamında da önemli yeniliklerle karşılaşıyoruz. Önden çekişli 150 beygirlik TCe 150 motorla birlikte sunulan 6-ileri EDC şanzıman en dikkat çekici yeniliklerin başında geliyor. Çift kavramalı bu şanzıman sürüş keyfi ve konforuna ek olarak manuel şanzıman ile benzer seviyede yakıt tüketimi ve CO2 emisyon seviyesine imza atıyor.

Duster'ın 6-ileri manuel şanzımanla sunulan ECO-G versiyonu da bir yeniliğe sahne olmuş. LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artırılarak 49,8 litreye çıkarılmış. Bagajdaki stepne yuvasında kapasitesi 16,2 litre arttırılan LPG deposu bulunuyor. Bu sayede menzil toplamda 250 kilometreden fazla artırılmış. Her biri 50 litre kapasiteli iki yakıt deposuyla Duster ECO-G, toplam 1.235 km’ye kadar menzile ulaşıyor. Kokpitte bulunan yeni benzin/LPG geçiş düğmesi de daha ergonomik bir kullanım sunuyor. Duster'ın motor gamında, benzinli ve LPG'li versiyonların yanı sıra, 4x2 ve 4x4 aktarma seçenekleri sunan 115 beygirlik dCi motor seçeneği de yer alıyor.

44e044fcb702ca1721fad647a9758ca2_1.jpg

“YENİ DUSTER İLE SUV LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
EDC şanzımanın Duster’ın gücüne güç katacağını ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş; “Dacia olarak modern otomobillerin tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Temel felsefemiz olan yalınlık ve güvenilirlikten ödün vermeden daha fazla modern çözümü ulaşılabilir fiyatlarla tüketicilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. İlk kez lanse edildiği günden bu yana tüketicilerin büyük beğenisini toplayan Duster, dünyada toplamda yaklaşık 2 milyonluk satış adedine ulaştı. Ülkemizde ise 2020’de ve bu yılın Ocak-Temmuz döneminde SUV lideri konumunda bulunan model, bugüne kadar 144 bin 463 kullanıcıyla buluştu. 2013 yılından beri ise binek pazarında aralıksız 4x4 liderliğine sahip. Güvenilir ve sağlamlığı, modern tasarımı, geniş servis ağı ve optimum fiyat fayda oranı Duster’ın liderliğinde büyük rol oynuyor. C-SUV segmenti pazardan aldığı yüzde 19’luk pay ile C-Sedan’dan sonra ülkemizin en büyük segmenti. Büyüme trendini sürdüren ve otomatik vitesin dominant olduğu bu segmentte, 2020'de satışların yüzde 84'ü otomatik şanzıman olarak gerçekleşti. Otomatik şanzımana talebin bu denli yüksek olduğu segmentte Duster, manuel versiyonları ile liderliği elde etti. Dolayısıyla EDC şanzıman Duster’ın elini daha da güçlendirecek. Güçlendirilmiş ve marka kimliğini yansıtan dış tasarım detayları, gelişen teknoloji ve konfor özellikleriyle Yeni Duster ile daha geniş bir kitleye hitap ederek liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR