SEKTÖREL › Makyajlı Focus hafif hibrit seçenekle geldi

Makyajlı Focus hafif hibrit seçenekle geldi

03 Haziran 2022 / 11:26 587.500 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyan makyajlı Focus, hafif hibrit motor seçeceği de sunuyor

Makyajlı Focus hafif hibrit seçenekle geldi

Makyajlı Ford Focus 587.500 TL ’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de. 2018 yılında yollara çıkan dördüncü nesli ile "Seviye 2" otonom sürüş deneyimi sunan ilk model olan Focus'un makyajlı versiyonu ise elden geçirilen dış tasarımı, yeni nesil teknolojileri, konfor seviyesi ve fonksiyonelliği ile öne çıkarken, hafif hibrit opsiyonuyla da dikkat çekiyor.

Makyajlı Focus, ilk defa 1.0 litrelik Ecoboost motor ve 7 ileri powershift şanzımana sahip hafif hibrit teknolojisiyle geliyor. Ecoboost hibrit motor, verimliliği artırmak için 48 volt bataryadan destek alıyor ve elektrik desteği motora ilave 16 bg güç sağlıyor. Elektrik desteğinin hızlanmayı yüzde 20’ye varan oranda artırdığı iddia ediliyor. Üst versiyonlarda, HB ve SW gövde tiplerinde sunulan hibrit motor 125 bg güç üretiyor. Bu teknoloji, düşük hızlarda içten yanmalı motorun devre dışı bırakılmasıyla aynı tipteki motorlara göre önemli oranda yakıt tasarrufu imkanı sağlıyor.

640052141d63e7a5a5753dc603459a76_1.jpg

Ford Focus, toplamda dört farklı motor-şanzıman kombinasyonu ile geliyor. Trend X ve Titanium serilerinde 123 bg gücünde 1.5 litrelik PFi benzinli motor, 6-ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulurken, tüm donanım seviyeleri ve gövde tiplerinde dizel olarak 120 beygir gücünde 1.5 EcoBlue motor ve 8-ileri otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. 1.0 litrelik Ecoboost hibrit motor ise Titanium Active ve St-Line’da, 5 Kapı ve SW gövde seçenekleriyle tercih edilebiliyor. 

640052141d63e7a5a5753dc603459a76_3.jpg

Makyajlı Focus’ta ön tasarım tamamen yenilenmiş. Yeni ön tasarımda güncellenen tampon, ızgaralar ve paneller, entegre sis lambalı LED far kümesi ve kaput üzerine alınan Ford logosu öne çıkarken, arka bölümde ise yeni şekilli stoplarla taze bir görünüm sunuluyor. 

Focus'un giriş donanımından itibaren LED farlar standart olarak sunuluyor. Yeni ızgara doğrultusunda uzanan formuyla köşe aydınlatma fonksiyonlu LED ön sis farları, hem dönüşlerdeki görüş alanını genişletiyor hem de otomatik LED farlar sayesinde daha keskin bir görüş vaat ediyor. 

Focus'un Trend X donanım seviyesinde 16’ alüminyum jantlar yer alırken, gövde rengi yan aynalar ve karartılmış arka camlar tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor. Titanium’da ise 17’ alaşım jantlar, 15 kollu yeni jant tasarımı yer alıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemine sahip olan Titanium serisinde, kapı altı aydınlatması ve yan camlarn altında da krom çerçeveler sunuluyor. 

640052141d63e7a5a5753dc603459a76_2.jpg

Makyajlı Focus'un iç tasarımında genel olarak koltuklar ve iç tasarım korunurken, en büyük değişim, daha önce Titanium donanımında sunulan SYNC sistemi ile birlikte 8’ renkli dokunmatik ekranın tüm donanım seviyelerini kapsayacak hale gelmesi. Türkçe sesli komut özellikli SYNC Araç İçi Bilgi ve Eğlence Sistemi, akıllı telefonla entegrasyonu destekliyor ve telefon görüşmelerinden mesajlara, müzik sisteminden telefondaki uygulamalara kadar pek çok özelliği dokunmatik ekran üzerinden veya sesli komutlarla gerçekleştirme imkanı sağlıyor. Orta konsolda ise yine giriş seviyesinden itibaren elektrikli park freni sunuluyor. 

Titanium serisinde en önemli farklılıklardan biri, SYNC 3 altyapısına sahip bilgi-eğlence sistemi olarak öne çıkıyor. Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısını mümkün kılan sistem sayesinde müzik kontrolü ve navigasyon takibi 8 inçlik ekran üzerinden yapılarak uzun yolculuklar keyifli hale getiriliyor. Yine Titanium ile sunulan geri görüş kamerası sayesinde geri manevralar çok güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. 

Hitap ettikleri kitleye ve kullanım amaçlarına uygun olarak farklı iç ve dış tasarımsal özelliklere sahip Titanium, Active ve St-Line serilerinde Trend X donanımına ek olarak çift bölmeli otomatik klima, otomatik uzun farlar, anahtarsız giriş ve çalıştırma fonksiyonu, yağmur sensörü, otomatik kararan iç dikiz aynası, elektrikli katlanabilir yan aynalar ve kapı altı aydınlatması ile geri görüş kamerası ve arka kol dayaması gibi özellikler bulunuyor. 

Piyasaya çıktığı ilk günden bu yana önemli satış başarılarına imza atan Focus’un, “insan odaklı” tasarım felsefesi ile segmentinde fark yarattığını ifade eden Ford Türkiye İş Birimi Lideri Özgür Yücetürk; “Ford Focus, ilk üretildiği 1998 yılından beri sektöründe öncü bir rol üstlenerek ilklere imza attı. Bu sayede de bugüne kadar iki kez tüm dünyada en çok satan otomobil unvanını kazandı. En son 2018 yılında müşterilerimizin geri bildirimlerinden ve ihtiyaçlarından yola çıkılarak gerçekleştirilen kapsamlı değişimlerin sonucu olan 4. nesil Ford Focus, geleceğin akıllı dünyasına geçişin anahtarı oldu. Aradan geçen sürede Focus’un DNA’sı haline gelen sürüş deneyimi, zarif ve ferah tasarım, fonksiyonellik ve teknolojik özellikler büyük beğeni kazandı. Bugün ise makyajlanan Yeni Ford Focus daha da çarpıcı bir dış tasarım ile teknolojileri ve insan odaklı tasarım felsefesinin getirdiği tüm konfor ve fonksiyonelliği bir arada sunuyor. Ayrıca ilk kez hibrit seçeneğiyle gelen Yeni Ford Focus, herkese akıllı ve sürdürülebilir şehirlere giden yolda yerini alma imkanı sunuyor” diye konuştu. 

ÇOK OKUNANLAR