SEKTÖREL › Makyajlı Honda Jazz bayilerde...

Makyajlı Honda Jazz bayilerde...

04 Ağustos 2011 / 16:27 Honda’nın başarılı modeli Jazz, yenilenen görüntüsü ve donanımıyla Honda bayilerindeki yerini aldı

Makyajlı Honda Jazz bayilerde...
Makyajlanarak yeni bir yüze ve donanımlara kavuşan Honda Jazz, 34.250 TL’den başlayan fiyatlarlarla satışa sunuldu. Makyajlı Jazz’da sunulan yeni özellikler arasında ilk göze çarpan CVT (Sürekli Değişken Oranlı) şanzıman oluyor. Honda Jazz'da CVT şanzıman teknolojisi ilk kez bir tork konvertörü ile birleştirilerek otomatik vites rahatlığı ve konforu manuel şanzımanlara yakın yakıt ekonomisiyle sunuluyor. Bu yeni şanzımanda ayrıca, yokuş yukarı kalkışlarda aracın geri kaymasını önleyen yokuş kalkış destek sistemine de yer verilmiş. Jazz'ın 100 km’de 5.5 litrelik ortalama yakıt tüketimine imza attığı belirtiliyor.

Honda Jazz’da bazı görsel değişiklikler de bulunuyor. Yenilenen ön farlar, ön ızgara ve ön tampon aracın yeni yüzünü oluştururken, yeni arka tampon tasarımı da araca daha sportif bir görünüm sağlıyor. Stoplarında LED'lere yer verilen otomobilin arka koltukları da, yolcuların konforunu arttırmak üzere sırt bölgesi ayarlama özelliği ile donatılmış.

Honda Jazz, yüksek bir donanım seviyesine sahip. Joy+ ve Fun+ olarak iki farklı donanım paketi ile satışa sunulan Jazz’ın Fun+ versiyonunda bulunan direksiyondan kumandalı ve hıza duyarlı müzik sistemi, otomatik farlar ve silecekler, hız sabitleyici, otomatik klima, yol bilgisayarı ve panoramik cam tavan özelliklerine karartılmış arka camlar da eklenebiliyor. Her iki donanım paketi için de manuel ve CVT şanzıman seçenekleri sunuluyor.

5 yıldızlı güvenlik
Üstün güvenlik önlemleriyle Euro NCAP’ten 5 yıldız almayı başaran Jazz’da ABS’nin yanısıra frenleme performansını ve dengesini sağlamak için Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi (EBD) bulunuyor. Otomobilde ayrıca VSA - Araç Denge Kontrol Sistemi de standart olarak sunuluyor. Ön koltuklarda aktif gergili emniyet kemeri ile aktif kafalıklar, arka koltuklarda oturan yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıklarını gösteren güvenlik sistemi de Honda Jazz’ın güvenlik önlemleri arasında yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR