SEKTÖREL › Makyajlı Ibiza Türkiye'de...

Makyajlı Ibiza Türkiye'de...

10 Ağustos 2015 / 16:09 Makyajla birlikte yeni donanımlara kavuşan Ibiza, 37 bin TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor

Makyajlı Ibiza Türkiye'de...

Gerçekleştirilen makyajla birlikte bir takım yenilikçi teknolojilere kavuşan Ibiza, yeni motorlar, kişiselleştirme seçenekleri, ek güvenlik sistemleri ve tamamen yenilenmiş bilgi-eğlence sistemiyle Türkiye pazarındaki yerini aldı.

Beş kapılı hatchback, üç kapılı SC ve Sport Tourer gövde tipleri bulunan Ibiza’nın dışındaki yenilikler, LED gündüz farları, 16 ve 17 inçlik yeni jant tasarımları ile Moonstone Gümüş ve Chili Kırmızısı gibi yeni renk seçenekleriyle sınırlı kalırken, iç mekanda da küçük dokunuşlar olduğu görülüyor. Kişiselleştirme olanaklarıyla renklenen kabin, direksiyon simidinde, havalandırma ızgaralarının çevresinde, vites kolunun detaylarında ve gösterge panelinde gerçekleştirilen küçük dokunuşlarla artık daha şık ve albenili görünüyor. Kabinde tercih edilebilecek renk paketleri arasında, Bismuth ve Velvet gibi cesur renklerin yanı sıra, titanyum gri ve siyah da bulunuyor. Her renk paketi, uygun döşeme unsurlarıyla birlikte gelirken, dış bölümde de ön ızgara çerçevesi ve yan aynalarda kendini göstererek Ibiza’ya daha genç ve dinamik bir görünüm kazandırıyor. Otomobilin renkli kişiliğini ortaya koyan bir diğer detay da 16 ve 17 inç ebadında sunulan çift renkli alaşım jantlar olarak karşımıza çıkıyor.

Ibiza’da yeni nesil bir bilgi-eğlence sistemine de yer verilmiş. Entegre navigasyona sahip olan ve USB port veya Bluetooth üzerinden müzik dinlemeye olanak tanıyan bu sistem, dokunmatik ekrana sahip olmasının yanı sıra sesle de kontrol edilebiliyor. Otomobilde ayrıca zengin bir ses deneyimi için, opsiyonel olarak SEAT ses sistemi de sunuluyor. Altı hoparlöre, bagaj bölmesinde yer alan 10 litrelik bas kutusuna ve amfiye sahip olan bu sistem, kişiselleştirilebilir ayar seçenekleri de sunuyor. Ayrıca yeni dokunmatik ekranla birlikte Ibiza’ya arka görüş kamerası da eklenmiş durumda.

Ibiza sadece daha iyi bir donanım ve daha renkli bir görünüm sunmakla kalmayıp, aynı zamanda güvenlik sistemlerini de geliştirmiş. Yorgunluk Tespit Sistemi ve İkincil Çarpışma Freni yeni eklenen standart güvenlik donanımları arasında yer almakta.

Dinamik bir sürüş karakteri sunan Ibiza’nın direksiyonunda, yürüyen aksamında ve motor gamında da bazı değişiklikler mevcut. Elektrikli direksiyon sistemi daha hassas hale getirilen otomobilin, helezonlarının, amortisörlerinin ve denge çubuğunun da yeniden ayarlandığı açıklanıyor. Motor gamındaki yenilikler ise, hiç şüphe yok ki Ibiza makyajındaki en önemli detaylardan biri konumunda. Baştan aşağıya yeni geliştirilen benzinli ve dizel motorlara sahip olan Ibiza’nın başlangıç seviyesinda, 75 bg gücünde, 3-silindirli 1.0 litrelik motor görev yapıyor. Ibiza’nın motor gamında, EcoTSI teknolojisi sayesinde aynı hacimden 110 bg güç üreten ve DSG şanzımana sahip olan 1-litrelik bir başka ünite daha yer alıyor, ancak bu seçeneğin ülkemize ithal edilmeyeceği açıklanıyor. Ibiza’nın ülkemizde sunulan diğer benzinli versiyonundaysa, 90 beygir gücünde 1.2 litrelik TSI motor görev yapıyor.

Otomobilin dizel gamında da bir yenilik mevcut. Üç silindirli, 1.4 litrelik yeni TDI motor, ağırlığı düşüren alüminyum silindir bloğu, daha yumuşak ve sessiz çalışma özellikleri sağlayan denge şaftı modülü, suyla soğutulan ara soğutucu ve maksimum 2000 bar basınçlı enjeksiyon sistemi gibi özellikler barındırıyor. Hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleri sunan 90 beygir gücündeki bu ünitenin, Start&Stop teknolojisinin de katkısıyla 3.8 lt/100 km’lik ortalama tüketime imza attığı açıklanıyor.

Ülkemizde, iki benzinli ve bir de dizel motor seçeneğiyle satışına başlanan Ibiza, üç farklı gövde tipi ve iki farklı donanım paketiyle satın alınabiliyor.

Haber: Bahadır Bektaş

ÇOK OKUNANLAR