SEKTÖREL › Makyajlı Jaguar E-PACE Türkiye'de...

Makyajlı Jaguar E-PACE Türkiye'de...

10 Haziran 2021 / 14:08 Makyajlı E-PACE, yeni tasarım detayları, yeni bir motor ve teknolojik donanımlar sunuyor

Makyajlı Jaguar E-PACE Türkiye'de...

Jaguar’ın ilk kompakt SUV modeli E-PACE, makyajlı dış tasarımı, gelişmiş teknolojileri ve 1.5 litrelik yeni motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. 

Yeni Jaguar E-PACE'in yenilenen farları makyajlı tasarımda ilk göze çarpan detayların başında geliyor. Arka bölüm ise tam LED stop grubuyla dikkat çekiyor. Gelişmiş LED teknolojisine sahip farlar S donanım paketi seviyesiyle standart olarak gelirken, SE ve HSE donanım paketi seviyelerinde Otomatik Uzun Far Yardımı özelliğine sahip yeni çift “J” blade signature farlar bulunuyor. Yeni far teknolojisi, karşıdan gelen sürücülerin gözlerinin kamaşmasını önlemek için uzun ve kısa far arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor. 

ab38234b0eb4157531e91b08994085ec_0.jpg

Daha dinamik bir tasarım isteyenler için R-Dynamic paketinde parlak siyah alt tampon, krom yan havalandırma çerçevesi, “Kontrast Diamond Turned” kaplamalı jantlar yer alıyor. Ayrıca Black Pack dış tasarım paketi tüm donanım seviyelerinde isteğe bağlı tercih edilebiliyor.

Yeni Jaguar E-PACE’in kabini, malzeme kalitesi ve konfora yönelik donanımlarıyla dikkat çekiyor. İç mekanın kalbinde konsolun merkezine entegre edilmiş 11,4 inç kavisli cama sahip HD dokunmatik Pivi Pro bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. İki kaplamaya sahip cam ekran, hem parlama önleyici hem de parmak izlerini daha az gösteren teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Sürücü odaklı iç mekanda bulunan yeni vites seçici, “kriket topu dikişi” ve alt kısmında yer alan metal malzemelerle lüks hissiyatını artıyor. Tamamen Elektrikli Jaguar I-PACE’den tanıdığımız yeni direksiyon tasarımı, metal vites değiştirme kanatçıklarına da sahip. 

ab38234b0eb4157531e91b08994085ec_3.jpg

Yeni Jaguar E-PACE, Jaguar’ın Premium Transverse Mimarisi üzerinden yükseliyor. 1.5 litrelik üç silindirli turbo benzinli motor, verimli Ingenium motor ailesinin en yeni üyesi olarak dikkat çekiyor. Mild-hybrid teknolojisine sahip 1.5 litrelik motor ürettiği 160 bg'lik gücü ön tekerleklere 8-ileri otomatik şanzımanla iletiyor. 100 kilometrede ortalama 8,0 litrelik tüketim değeri sunan motor, yeni Jaguar E-PACE’i 10,3 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırabiliyor.

ab38234b0eb4157531e91b08994085ec_1.jpg

Yeni Jaguar E-PACE'in gövde mimarisinde yapılan önemli güncellemeler, gelişmiş sürüş dinamiklerine ve konfora katkıda bulunuyor. Yeni Jaguar E-PACE, Jaguar’ın genlerinde olan çevikliği korurken, daha konforlu bir sürüş sağlayan gelişmiş ön süspansiyon bağlantı noktası sertliği de sağlıyor. 

Yeni Jaguar E-PACE, yol koşullarına bağlı olarak sürücü tarafından manuel olarak seçilebilen “Comfort”, “Eco”, “Yağmur- Buz- Kar” ve “Dynamic” modlarına sahip Jaguar Sürüş Kontrolü’nü standart olarak sunuyor. Yeni vites seçicinin yanında konumlandırılan bir düğmeyle yeni Jaguar E-PACE'in direksiyon, şanzıman, gaz pedalı ve “Uyarlanabilir Süspansiyon” kalibrasyonları yol koşullarına uygun olarak seçilebiliyor.

ab38234b0eb4157531e91b08994085ec_2.jpg

Yeni Jaguar E-PACE, Jaguar’ın ClearSight İç Dikiz Aynası teknolojisine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. SE donanım paketiyle birlikte standart olarak sunulan sistem, sürücünün aracın arka tarafını engelsiz bir şekilde görmesini sağlayarak daha fazla güvenlik sağlıyor. Ayrıca tüm paketlerde standart olarak gelen yeni 3D Surround Kamera teknolojisi, araçla manevra yaparken daha fazla ayrıntı ve gerçek zamanlı görüntüleme seçenekleri sunmak için en son kamera teknolojisini kullanıyor. 

Jaguar’ın “Sürücü Yorgunluk Takip Monitörü”, sürücünün uykulu olup olmadığını algılayabiliyor ve mola vermesi için sürücüyü uyarabiliyor. Teknoloji, yorgunluk belirtilerini tespit etmek için direksiyon, pedal tepkileri ve genel sürüş davranışı dahil olmak üzere hassas şekilde ölçülen veri noktasından gelen bilgileri kullanıyor. 

ÇOK OKUNANLAR