SEKTÖREL › Makyajlı Jaguar XE Türkiye'de...

Makyajlı Jaguar XE Türkiye'de...

15 Haziran 2020 / 11:46 Tasarım ve donanım yenilikleri bulunan Jaguar XE, 720 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Makyajlı Jaguar XE Türkiye'de...

Brusan Otomotiv, yenilenen Jaguar XE modelini 720 bin TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarına sundu. Makyajın ardından daha iddialı bir görünüme kavuşan XE'de markanın spor modeli F-TYPE’dan esinlenen tasarım dokunuşları bulunuyor. Aerodinamiği kuvvetlendirmek için daha geniş bir ön panjurla donatılan otomobil, yatay ‘J’ harfi şeklindeki LED gündüz farlarıyla da makyaj öncesine göre daha geniş ve kaslı bir duruş sergiliyor. XE'nin arka tarafında ise yeni tampon ve yeni LED stoplar dikkat çekiyor. 

692d26c94b9ae637ea94343f73bbb90a_0.jpg

Jaguar XE’yi daha da sportif bir karaktere büründüren R-Dynamic tasarım paketinde ise uçak kanatlarından esinlenerek özel olarak işlenmiş yüzeyler, siyah renkli arka difüzör ve yeni jant seçenekleri sunuluyor. İç kısımda, özel dikişli spor koltuklar, Satin Chrome vites değiştirme kulakçıkları ve R-Dynamic sırt amblemleri ile sportif his tam anlamıyla yaşatılıyor. 

692d26c94b9ae637ea94343f73bbb90a_1.jpg

KABİNDE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLER

Sürücülere iç mekanda pek çok değişiklik sunan makyajlı XE’de, Jaguar’ın iki kişilik spor otomobili F-TYPE’da kullanılan SportShift’in yanı sıra, JaguarDrive Control butonu sunulan özellikler arasında yer alıyor. Yeni direksiyon simidi ve gösterge panelinde Jaguar’ın ilk tamamen elektrikli modeli I-PACE’den izler taşıyan Jaguar XE, aynı zamanda en akıllı bağlantı sistemlerini de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz şarj teknolojisi de Jaguar XE’de standart olarak sunuluyor. Segmentinde ilk defa yer verilen ClearSight dikiz aynası da, sürücünün arkadaki yolu engelsiz bir şekilde görmesini sağlarken, güvenliği ve konforu daha yüksek bir seviyeye taşıyor. Yeni Jaguar XE’nin arkasında yer alan geniş açılı kamera ile görüntü tek bir hareketle dikiz aynası içinde yer alan yüksek çözünürlüklü ekrana yansıtılabiliyor.

692d26c94b9ae637ea94343f73bbb90a_2.jpg

Jaguar XE’nin hafif alüminyum gövde yapısı otomobilin çevik yol tutuşu, güvenliği ve verimliliğinde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Alüminyum, gövdenin yüzde 75'ini oluşturuyor ve dinamik yol tutuş ile performansı birleştiriyor.

Makyajlı Jaguar XE’nin segmentinde öne çıkmasını sağlayan dört tekerlekten çekiş sistemi, Intelligent Driveline Dynamics teknolojisi ile tüm hava koşullarında performansı ve çekişi artırırken, yeni Jaguar XE’nin arkadan itişli bir otomobilin sürüş keyfini de korumasını sağlıyor. XE, ülkemize 180 bg güç ve 430 Nm tork değerleri sunan 2.0 litrelik Ingenium dizel motoruyla ithal ediliyor. Ingenium dizel motor ortalama 100 kilometrede 5.2 litrelik yakıt tüketimine sahip.

ÇOK OKUNANLAR