SEKTÖREL › Makyajlı Nissan Juke Türkiye'de

Makyajlı Nissan Juke Türkiye'de

10 Ağustos 2014 / 23:39 Yeni 1.2 litrelik motor seçeneği, yeni donanımlar, hem içeride hem de dışarıda daha canlı renk seçenekleri ve artan bagaj hacmi... Karşınızda makyajlı Nissan Juke!

Makyajlı Nissan Juke Türkiye'de

Geçtiğimiz aylarda yeni Qashqai ve X-Trail modellerini Türk tüketicisinin beğenisine suna n Nissan, şimdi de makyajlı Juke’u yollara salıyor.  Markanın farklı tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken bu küçük crossover modeli, yeni  görüntüsü, kişiselleştirme seçenekleri, yeni donanımları ve 1.2 litrelik yeni motoruyla artık daha iddialı. Far ve stopları LED teknolojisi kullanılarak yenilenen, tamponları elden geçirilen,  yeni jant tasarımlarına ve üst donanım seviyesinde xenon farlara kavuşan Juke, sunulan farklı renk kombinasyonlarıyla da artık daha renkli bir kişiliğe bürünüyor. Onu artık, yeni gövde renkleriyle kontrast yaratan farklı renk detaylarla tercih etmek mümkün. Mesela; sarı renk Juke'unuzu içinde sarı detaylar olan siyah jantlar, siyah far çerçeveleri, siyah spoyler ve siyah detaylı tamponlarla satın alabilirsiniz. Juke’un genç karakterine çok yakışan bu renklilik kabinde de kendini gösteriyor. Otomobilin ‘Special Edition’ versiyonunda, konsol ve kapı içi kaplamaları da kırmızı, siyah, sarı veya beyaz renk kaplamalarla tercih edilebiliyor. 

Her ne kadar bir makyaj operasyonu gibi görünse de Juke’un bagaj hacminde de ciddi bir artış söz konusu. Bagaj zeminindeki ek bölmenin iptal edilerek buradaki alanın bagaja dahil edilmesiyle birlikte, hacim yüzde 40 artarak 354 litreye ulaşmış. Buna ek olarak Sky Pack versiyonundan itibaren sunulan açılabilir panoramik cam tavan da kabine ferahlık katıyor. Üst donanım seviyesinde, markanın Note modelinde sunduğu, ‘Nissan Güvenlik Kalkanı’ da makyajla birlikte Juke’ta da kendine yer bulmuş.  Bu teknoloji , Şerit Takip Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Hareketli Nesne Algılama  özelliğini bünyesinde barındırıyor. Makyajlı Juke’un bir diğer dikkat çekici özelliği de, arkada yer alan kameranın lensini, kirlendiğinde kendi kendine temizleyebilmesi. 

Nissan Juke’taki en önemli yenilikse bir downsizing ürünü olan düşük hacimli yeni turbo motor seçeneği. Juke’un mevcut motor seçenekleri arasına eklenen ve yeni Qashqai’de de karşımıza çıkan 1.2 litrelik turbo benzinli motor, 115 bg güç ve 190 Nm tork verileri sunuyor. Daha hafif gövdesi sayesinde,Juke’da  Qashqai’de olduğundan daha fazla performans vaat eden bu yeni motor, sadece manuel şanzımanla alınabiliyor ve otomatik vites sunma görevini 1.6 litrelik diğer benzinli seçeneğe bırakıyor. Yeni 1.2 litrelik motor seçeneğinin de katkısıyla yıllık 3 bin adetlik satış adedi hedeflenen makyajlı Juke, 52.990 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR