LANSMAN › Makyajlı Peugeot 301 Türkiye yollarında...

Makyajlı Peugeot 301 Türkiye yollarında...

30 Nisan 2017 / 05:44 Peugeot’nun makul fiyatlı sedan modelinin makyajlı versiyonu satışa sunuldu...

Makyajlı Peugeot 301 Türkiye yollarında...

Peugeot’nun en uygun fiyatlı sedan otomobili 301, geçirdiği makyaj operasyonunun ardından yollardaki yerini alıyor. Ülkemizde kurumsal firmalar ile geniş iç hacim ve bagaj seven ailelerin tercihi olan model, geçirdiği makyaj operasyonu sayesinde oldukça şık bir görünüm kazanmış. 301, özelikle ön bölümünde yapılan değişiklikler sayesinde, markanın diğer modellerinde de karşımıza çıkan tasarım diline kavuşmuş.  Üç boyutlu krom panjur ve iki bölüme ayrılan farlar otomobili oldukça şık gösterirken, yenilenen tampon, LED gündüz farları, yeni jantlar ve “aslan pençesi” olarak adlandırılan yeni tip arka aydınlatma grubu da daha ilk bakışta bile dikkat çekiyor. Yedi farklı renk seçeneği ile satışa sunulan 301 için seçilen renkleri çok beğendiğimizi de hemen ekleyelim.

Otomobilin içinde de pek çok yenilik bulunmakta. Artık dokunmatik bir ekrana sahip olan 301’de navigasyon ve geri görüş kamerası da bulunuyor. Ayrıca MirrorLink, Android Auto ve Apple Carplay desteği sayesinde, araçtaki akıllı telefon bağlantısı da artık çok daha kullanışlı bir hal almış. Yenilenen yarı deri kaplı direksiyon simidi, gösterge paneli ve havalandırma kumandaları da iç mekana daha taze bir hava katmış. Kabinde kullanılan piyano siyahı kaplamalar da otomobildeki kalite algısını arttırmış. Önceden olduğu gibi 506 litre hacimli bir bagaja sahip olan 301’in bu hacmi, çift parçalı olarak katlanabilen arka koltuklar sayesinde 1332 litreye kadar çıkabiliyor.

Makyajlı Peugeot 301’in motor gamı ise 82 beygir gücünde 1.2 litre hacimli PureTech benzinli ve 100 bg’lik 1.6 litre hacimli HDİ dizel ünitelerden oluşuyor. Ülkemizde her iki versiyon da 5-ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Otomobilin 1.2 litrelik PureTech versiyonu ortalamada 4.9 lt/100 km’lik yakıt tüketim değerine sahipken, 1.6 HDi ünite ise 4.3 lt/100 km’lik bir ortalama tüketim değeri sunuyor. Sınıfına göre oldukça iddialı olan tüketim verilerinin yeni Peugeot 301’e rakipleri karşısında avantaj sağlayacağına inanıyoruz.

Yenilenen Peugeot 301 Acces, Active ve Allure olarak adlandırılan üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunuluyor. Otomobilin lansman fiyatları ise benzinli versiyonda 58.900 TL’den, dizel motorsa ise 68.900 TL’den başlıyor. Yeni 301’in en pahalı versiyonu olan Allure donanımlı 1.6 HDİ ise 74.900 TL’lik bir etiket taşıyor.

Peugeot 301, makul fiyatlı sedan bir otomobil arayan kullanıcıların gönlünü, şık ve modern dizaynı, makul tüketim verileri ve artık daha modern olan iç mekanı ile kazanacaktır. 301’in ayrıca, işletme maliyeti düşük ve dayanıklı bir otomobil arayan ticari işletmeler için de iyi bir seçenek olduğuna inanıyoruz.

Haber: Aktan AKSOY

ÇOK OKUNANLAR