YENİ MODELLER › Makyajlı Polo'nun detayları belli oldu!

Makyajlı Polo'nun detayları belli oldu!

28 Ocak 2014 / 20:48 Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Volkswagen Polo'nun detayları açıklandı

Makyajlı Polo'nun detayları belli oldu!

Volkswagen, casus fotoğrafları internette oldukça sık düşmeye başayan makyajlı Polo'nun detaylarını resmen açıkladı.

Otomobil kozmetik olarak çok fazla değişiklik geçirmiş olmasa da, yeni ön ve daha büyük plakalık kısmına sahip arka tampon ve ön ızgara dikkat çeken değişiklikler arasında. Ön farlar ve arka stopların şekli şu anda satışta bulunan otomobil ile aynı kalırken, ön farlar artık yüksek donanımda LED farlara sahip. Stoplar ise markanın diğer modelleriyle daha uyumlu yeni desenleriyle göze çarpıyor.

Makyajlı Polo'nun en büyük değişiklikleri ise kaputun altında bulunuyor. Volkswagen motor gamına yeni eklediği üç silindirli benzinli ve dizel motorlarla daha önce sahip olduğu motorları rafa kaldırıyor. Üç silindirli 1.4 litrelik dizel motor 75 bg, 90 bg ve 105 bg'lik versiyonlarıyla, eski otomobilde bulunan 1.2 litrelik ve 1.6 litrelik motorların yerine geçecek. Bu motor 75 bg'lik versiyonunda 210 Nm maksimum tork sunarken aynı zamanda 3.2 l/100km'lik ortalama yakıt tüketimi ve 82 g/km'lik CO2 salınım değerine sahip olacak. Tüketim ve salınım değerleri fabrika tarafından 90 bg'lik versiyon için 3.4 l/100km ve 89 g/km olarak verilmiş, ki bu değerler aynı güce sahip 1.6 litrelik dört silindirli motordan yüzde 21 daha iyi.

Yeni Polo'da dizel motor seçeneklerinde olduğu gibi benzinli motor seçeneklerinde de pek çok yenilik mevcut. Yeni otomobilde göze en çok çarpan yeni motor 4.1 l/100km ortalama yakıt tüketimi ve 94 g/km CO2 salınım değeri vaat eden tamamen yeni üç silindirli ünite. Bu seçeneğin yanında baz olarak sunulan 1.2 litrelik atmosferik motor artık eskisinden hem 5 bg daha güçlü, hem de fren enerjisi geri dönüşüm ve stop/start sistemleriyle yüzde 21 daha cimri. Volkswagen yeni Polo ile ayrıca yeni üç silindirli 1.2 litrelik TSI motorunu da sunacak. Bu motor 90 bg ve 110 bg'lik versiyonlara sahip olacak.

Makyajlı otomobilin GT versiyonlarının motorları da yeniliklerden nasibini almış. Bu versiyonlarda bulunan dört silindirli 1.4 litrelik motorlar yerini korurken, motorların maksimum gücü Polo GT'de 10 bg artarak 150 bg'e, GTI'da ise 12 bg artarak 192 bg'e yükselmiş.

Volkswagen mühendisleri makyaj operasyonunda otomobilin iç kısmını unutmamış. Yeni otomobil artık 3 kollu direksiyon simidine, yeni orta konsola ve geri görüş kamerasına sahip 5 veya 6.5 inçlik dokunmatik ekrana sahip olmuş. Güvenlik açısından ise otomobil çarpışma önleyici fren sistemi ve adaptif hız sabitleyici gibi yeni teknolojiler ile donatılmış.

Makyajlı Polo'nun motor seçenekleri 5- ve 6-ileri manuel ve 7-ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanlarla eşlenebilecek. Ayrıca otomobili satın almak isteyenler çapları 15 inç ile 17 inç arasında değişen jant seçeneklerinden ve 15 farklı renk seçeneğinden birini seçebilecekler.

Yeni Polo'nun satışına Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldıktan hemen sonra başlanacak.

ÇOK OKUNANLAR