YENİ MODELLER › Makyajlı SEAT Ateca Türkiye'de...

Makyajlı SEAT Ateca Türkiye'de...

10 Kasım 2020 / 21:20 SEAT'ın ilk SUV modeli Ateca'nın makyajlı versiyonu 369 bin TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu

Makyajlı SEAT Ateca Türkiye'de...

Lansmanı 2016 yılında yapılan ve bugün SEAT markasının en başarılı modellerinden biri haline gelen Ateca makyajlandı. Daha taze bir görünüme ve güncel bir iç mekana kavuşan Ateca, şürüş destek sistemleri sayesinde güvenlikte de sınıf atlıyor. Türkiye’de, her ikisi de 369 bin TL'lik (Kasım 2020) fiyat etiketine sahip FR ve XPERIENCE adında iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunulan makyajlı Ateca, Türkiye pazarına 150 beygir gücünde 1.5 EcoTSI DSG motor seçeneğiyle ithal ediliyor.

f811bd7e6245f36e30520014c860ef13_1.jpg

Makyajlı Ateca, genel olarak boyutlarını korurken, ön ve arka tamponlardaki 18 mm'lik büyüme ise uzunluğu 4.381 mm'ye çıkarmış. Ön bölümde yenilenen tampon ve tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan full LED farlar sunulurken, arka bölüm ise yeni tampon tasarımı, tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan dinamik sinyalli LED stoplar ve dekoratif egzoz çıkışı tasarımıyla dikkat çekiyor. Ateca’nın adı da artık yeni el yazısı stilinde aracın bagajına kabartmalı şekilde işlenmiş.

Makyajlı Ateca, FR ve XPERIENCE donanım seçenekleriyle sunuluyor. FR donanım seviyesi, yeni ızgara tasarımı, cosmo gri renginde ön ve arka tampon süslemeleri, sis lambası ızgarası, ayna kapakları, yan kaplamalar ve simüle egzozlar ile sportif görünüm sunuyor. En yeni donanım seviyesi XPERIENCE ise, araca daha fazla sağlamlık ve offroad karakteri katıyor. Siyah ön ve arka tampon eklerinin, çamurluk kaplamalarının, yan çıtaların ve metalik görünümlü ön ve arka süslemelerin eklenmesiyle otomobil daha dikkat çekici bir hal almış. Ateca ayrıca 18 ve 19 inçlik 9 farklı opsiyonel alüminyum alaşım jant seçeneği ve yeni Kamuflaj Yeşili rengi de dahil 10 farklı dış renkten oluşan geniş bir renk yelpazesi de sunuyor.

f811bd7e6245f36e30520014c860ef13_0.jpg

Ateca'nın kabininde ise yeni renkler, panellerdeki dikişler, yeni kapı kaplama malzemeleri ve yeni döşemeler ile şık bir görünüm oluşturuyor. Yeni bir direksiyon simidine de sahip olan otomobil, opsiyonel olarak ısıtmalı direksiyon da sunuyor. Kompakt SUV'de ayrıca opsiyonel olarak alınabilen görünmez kaplama "Climacoat" teknolojisine sahip ısıtmalı bir ön cam da bulunuyor. Bu teknoloji, ön camdaki buzlanmanın sadece 2-3 dakika içinde çözülmesini sağlıyor. 

Ateca’da yüksek çözünürlüklü 10,25 inçlik gösterge panelini ve bilgi-eğlence sistemini bir araya getiren Dijital Gösterge Paneli yer alıyor. Standart medya sistemi, kablosuz bağlantı özellikleri barındıran 8,25 inç ekrana sahipken, opsiyonel olarak alınabilen daha geniş 9,2 inçlik multimedya sistemi ise sesli komut sistemi de sunuyor. Bu versiyonla birlikte gelen ses tanıma, kullanıcının komutlarını kullanıp düzeltmeler yaparak ve önceki komutlara referans vererek bilgi-eğlence sistemiyle etkileşim kurulmasını sağlıyor.

Makyajlı SEAT Ateca bir dizi gelişmiş sürücü destek sistemi (ADAS) de sunuyor. Opsiyonel olarak sunulmakta olan Çarpışma Öncesi Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), Acil Durum Asistanı, Ön ve Yan Bölge Asistanı dahil olmak üzere tüm bu sistemler, aracı ve yolcuları korumak için uyum halinde çalışıyor. Çarpışma Öncesi Asistanı, olası bir çarpışmanın olması durumunda emniyet kemerlerini geriyor, camları ve açılır tavanı kapatıyor ve uyarı lambalarını etkin hale getiriyor. Ateca'ya eklenen bir diğer özellik de Arka Çapraz Trafik Uyarısı Sistemi. SEAT Ateca'da ayrıca, aynadaki LED göstergeler aracılığıyla 70m’ye kadar olan araçları algılayabilen Kör Nokta Tespit özellikli Yan Bölge Asistanı da bulunuyor. 

ÇOK OKUNANLAR