LANSMAN › Makyajlı Superb satışa sunuldu...

Makyajlı Superb satışa sunuldu...

29 Ağustos 2013 / 21:43 Skoda'nın makyajlı Superb modeli, 58.900 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor

Makyajlı Superb satışa sunuldu...
Skoda’yı D segmentinde temsil eden markanın en büyük otomobili Superb geçirdiği makyaj operasyonundan sonra Şile’de yapılan lansman ile tanıtıldı. Yeni Superb yenilenen tasarımının yanında, geliştirilen Greentech motorlarıyla yüzde 19’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

LED teknolojisine sahip yeni ön ve arka far ve elden geçirilmiş tamponların yanında Skoda’nın yeni logosunu, yeni krom detaylı ızgara üzerinde taşıyan Superb, bu dokunuşlar sayesinde daha dikkat çekici bir görünüşe sahip olmuş. Bu değişikliklerin en belirgin fark edildiği yer ise otomobilin arka kısmı. Özellikle yenilenen ve ‘C’ şeklinde üç adet LED şerite sahip stop tasarımı, yeni logo konumlandırması ve sportif arka difüzörü ile Superb selefinden neredeyse tamamen farklı görünüyor. Arka farlarda bulunan LED şeritlerinin üç adet olması ise otomobilin Skoda hiyerarşisinin en üstündeki yerini temsil ediyor.

Superb iç kısımda özellikle arka koltukların 157 mm’lik diz mesafesiyle dikkat çekiyor, ancak kozmetik olarak çok fazla yenilik söz konusu değil. Sedan versiyonda 565 litre, Combi versiyonda ise 603 litrelik bagaj hacmi ise kullanıcıların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek nitelikte. Ekstra konfor için opsiyonel olarak sunulan otomobili yatay ve dikey olarak park etmeye yardımcı olan park asistanı ve otomobilin park halindeyken bile iç sıcaklığının 25 derecenin üzerine çıkmasına engel olan Solar Hücreli Sunroof dikkat çeken yenilikçi donanımlardan. Bu donanımların yanında Adaptif Bi-Xenon farlar, KESSY (Anahtarsız Giriş-Çıkış ve Çalıştırma Sistemi), 10 hoparlörlü ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar da opsiyon listesinde yerini almış durumda.

Yeni Superb biri benzinli olmak üzere dört farklı motor seçeneği ile sunuluyor. Bütün seçenekler Greentech teknolojisi ile desteklenirken, baz donanım seviyesinde sunulan ve 125 bg güç üreten 1.4 litre TSI ünite manuel şanzıman ile birlikte sunulıyor. Dizel motor seçenekleri arasında en çok satması beklenen ve Türkiye pazarı için özel olarak 7-ileri DSG otomatik şanzıman ile sunulan 1.6 litre TDI dizel motor 105 bg güç üretiyor ve yeterli performansının yanında karma kullanımda 100 km’de 4.5 litrelik yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. Yeni Superb bu iki seçeneğin yanında 2.0 litre TDI 140 bg ve 2.0 litre TDI 170 bg’lik motor seçeneğine sahip. 170 bg güç üreten motor ayrıca 4x4 aktarma sistemiyle satın alınabiliyor.

Yeni Superb kullanıcısına sunduklarının yanında makul fiyatı ile de dikkat çekiyor. Baz donanıma sahip Skoda Superb Active’in fiyatı 58.900 TL. En yüksek donanım seviyesine sahip Superb Elegance ise sedan versiyonda 74.900 TL, Combi versiyonda ise 77.900 TL’lik fiyat etiketleri ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR