İLK BAKIŞ › Makyajlı VW Golf Mart ayında tanıtılabilir

Makyajlı VW Golf Mart ayında tanıtılabilir

24 Ocak 2016 / 17:57 Alman üreticinin makyajlı Golf’ün ardından Golf R420’yi de tanıtacağı iddia ediliyor

Makyajlı VW Golf Mart ayında tanıtılabilir

Almanya’dan gelen haberlere göre Volkswagen önümüzdeki Mart ayında makyajlı Golf’ü ve makyajlı Golf’ten kısa bir süre sonra güçlü Golf R420 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Daha önce ortaya çıkan haberler yenilenen otomobilin yılsonunda ortaya çıkacağını gösteriyordu, ancak Alman otomobil dergisi Auto Bild’in son haberi makyajlı Golf’ün Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını iddia ediyor. Yenilenen otomobilin daha köşeli hatlara sahip olacağı söylenirken, otomobilin bütün versiyonlarının şu anda yalnızca tamamen elektrikli e-Golf’te sunulan tamamen LED farlara kavuşması bekleniyor.

Otomobilin iç mekanının yeni materyallere ve renk seçeneklerine sahip olacağı söylenirken, Passat’tan ödünç alınacak tamamen dijital gösterge panelinin opsiyon listesinde yer alacağı söyleniyor. VW’nin ayarlanabilir 9.2 inçlik dokunmatik ekrana ve sesle komut desteğine sahip yeni MIB infotainment sisteminin de makyajlı Golf’te sunulacağı tahmin ediliyor.

Volkswagen’in makyajlı Golf’ten kısa bir sonra Golf R400 konseptinin merakla beklenen üretim versiyonunu da görücüye çıkaracağı da söylentiler arasında. Otomobilin Golf R’da yer alan 2-litre hacimli dört silindirli motora veya Audi RS3’te yer alan 2.5-litre hacimli beş silindirli turbo motora sahip olması bekleniyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan otomobilin dört tekerlekten çekiş sistemine ve 420 bg’lik maksimum güce sahip olması durumu ise oldukça muhtemel.

Makyajlı Golf’e geri dönersek, otomobilin GTE plug-in hibrit versiyonunun artık Passat GTE ile aynı şekilde 218 bg güç ve 400 Nm tork üreteceği söyleniyor. Volkswagen ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren 1.4-litre TSI ve 1.6-litre TDI motorlarının yerine farklı güçlerde 1.5-litre hacimli yeni motorlar kullanmayı planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR