PARİS OTOMOBİL FUARI ÖZEL › Makyajlı VW Polo GTI, Türk GTI severleri üzecek

Makyajlı VW Polo GTI, Türk GTI severleri üzecek

07 Ekim 2014 / 12:25 Makyajlı Polo model gamına dahil olan yeni Polo GTI, artık 1.8-litre motora sahip

Makyajlı VW Polo GTI, Türk GTI severleri üzecek

Volkswagen, makyajlanan Polo modelinin güçlü versiyonu Polo GTI’ı Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Makyaj operasyonunun ardından sportif tamponlara, arı kovanı desenli ön ızgaraya ve Golf GTI’dakine benzer kırmızı detaylara sahip olan makyajlı GTI ayrıca LED gündüz farları, sportif ayarlı süspansiyon ve çift egzoz çıkışı ile birlikte sunulurken, yeni tasarımlı 17 inçlik alaşım jantları ile de dikkat çekiyor. Yeni tamamen LED farlar ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Yenilenen otomobilin kabininde ise, eski Polo GTI’da olduğu gibi kesik direksiyon, ekose desenli kaplamalara sahip spor koltuklar, kırmızı dikişler, siyah detaylar ve suni alüminyum pedal kaplarıyla dikkat çekiyor.

Makyajlı Polo GTI’ın kaputunun altında ise Türk GTI severleri üzecek olan yeni bir motor yer alıyor. 180 bg’lik eski 1.4-litre TSI motor, yenilenen otomobilde yerini 192 bg güç üreten 1.8-litre hacminde TSI motora bırakmış. 6-ileri şanzıman ile eşlendiği zaman 320 Nm tork üreten bu ünite, 7-ileri DSG şanzıman ile eşlendiği zaman ise, DSG şanzımanın yapısı nedeniyle yalnızca 250 Nm tork üretiyor. Volkswagen elde edilen tork miktarı farkına rağmen otomobilin 0-100 km/s sprintini her iki şanzımanla da 6.7 sn’de tamamlayacağını ve 236 km/s’lik maksimum hıza sahip olacağını iddia ediyor. Ancak marka yetkilileri “manuel şanzımana sahip otomobilde hızlanmanın çok daha net bir şekilde hissedildiğini” söylüyor.

Makyajlı Volkswagen Polo GTI’ın yeni yüksek hacimli motoru nedeniyle ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Ancak otomobil ülkemize gelse bile fiyatının eskisi gibi uygun olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Haber: Ege Geçyatan 

ÇOK OKUNANLAR