SEKTÖREL › Makyajlı ZS EV son çeyrekte gelecek

Makyajlı ZS EV son çeyrekte gelecek

21 Mayıs 2022 / 18:29 Türkiye'ye dönüşünün 1. yılını kutlayan MG, makyajlı ZS EV'yi bu yılın son çeyreğinde satışa sunacak

Makyajlı ZS EV son çeyrekte gelecek

2021 yılında Doğan Trend Otomotiv güvencesi ile Türkiye pazarına giriş yapan MG’nin elektrikli kompakt SUV modeli ZS EV, markanın Avrupa pazarında büyüme planları kapsamında ülkemizde de satışa sunduğu ilk modeli olmuştu. Türkiye’nin en ulaşılabilir %100 elektrikli SUV modeli olarak pazara giren ZS EV'nin ardından ise marka, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde, şarj edilebilir hibrit teknolojili E-HS modelini Türkiye pazarına sundu.

40cd4ee28cd799a898abc99fb8c42551_1.jpg

Şimdi sırada MG ZS EV'nin makyajlı versiyonu var. Bu yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak olan makyajlı ZS EV, 115 kW güç üreten bir elektrik motoruna sahip. Motoru besleyen 70 kWh’lik batarya  ise 440 km (WLTP) menzile olanak tanıyor. Sahip olduğu 3 farklı sürüş modu ve yine 3 farklı seviyeye sahip enerji geri-kazanım seçeneği sunan rejenerasyon sistemiyle (KERS), ZS EV kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verirken menzilinin de kontrol edilmesine olanak tanıyor. Önceki versiyonda 140 km/s olan azami hız ise yeni MG ZS EV’de 175 km/s’ye yükseldi. İngiltere’de de yılın otomobili seçilen MG ZS EV’nin mevcut modele göre ilk bakışta fark edilen en büyük farklılıklarını ise gövde rengi ön ızgara ve tasarımı yenilenen full led farlar oluşturuyor. 

40cd4ee28cd799a898abc99fb8c42551_0.jpg

Teknolojisi gelişen iç tasarımı, eklenen yeni güvenlik önlemleri ve Türkiye’de yine bir ilk olacak olan V2L (Vehicle to Load) yani araçtan araca şarj özelliği sayesinde yeni ZS EV elektrikli araçlar arasında adından çokça söz ettirecek. İngiltere ve İsveç’te yılın otomobili seçilen ve çok yakın bir zamanda ülkemizde satışına başlanacak yeni ZS EV'nin araçtan araca bağlantı (V2L) özelliği sayesinde başka elektrikli cihazları da şarj etmek mümkün olacak.

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin; “Doğan Trend Otomotiv olarak uzun vadeli stratejimizi elektrikli mobilite etrafında örüyoruz. Otomobil, motosiklet, bisiklet ve scooter’larımızla elektrikli mobilite ürün portföyü en geniş firma olduk. MG de bu kapsamda en önemli markalarımızdan bir tanesi haline geldi. Markanın da ilk %100 elektrikli modeli olan ZS EV, ülkemizde satışa çıktığı günden itibaren çok başarılı bir satış grafiği yakalayarak Türkiye’nin en çok satan ilk 5 elektrikli otomobili arasına girme başarısını da gösterdi. 2021 yılında bir önceki yılın elektrikli otomobil satışlarının yüzde 38’ine denk gelen 319 adetlik satışı yalnızca MG ZS EV modelimizle yakalamayı başardık. Amacımız 2022 yılında da tüm markalarımızda ve işlerimizde kararlılıkla büyümeye devam etmek” dedi.

40cd4ee28cd799a898abc99fb8c42551_2.jpg

Doğan Trend Otomotiv Grubu Otomobil Markalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal ise Doğan Trend olarak yakalanan başarıda MG’nin katkısının çok büyük olduğunu vurguladı. “Ülkemizde ilk defa televizyonda elektrikli otomobil reklamı gösterildi, sadece bu konuda değil Valueguard ikinci el değer koruma programımız ve Wallbox şarj istasyonu ile müşterilerimize kendi evlerinde hızlı şarj çözümü sunmamız ile de öncü olmayı başardık. Şarj edilebilir hibrit E-HS modelimizin kasım ayında tamamı, ülkemize ulaşmadan henüz gemideyken satıldı. Benzinli ZS modelimiz, bagajındaki katlanabilir e-bisikleti ile büyük şehirlerimizde gittikçe daha çok ihtiyaç duymaya başladığımız şehir içi trafik çözümünü sundu. Bu başarıda yetkili satıcılarımız, iş ortaklarımız, arkadaşlarımız, yani MG ailesinin de katkısı çok büyük oldu. Bir sene önce sadece tek model ile ismimizi duyurmuştuk, modellerimizin sayısı arttı, hep beraber büyüdük, çok daha değerli ve büyük bir aile olmayı başardık” şeklinde konuştu.

ZS EV’nin yenilenen modeli hakkında da açıklamalarda bulunan Doğan Trend Otomotiv Grubu Otomobil Markalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Bir yıl içerisinde MG Ailesi de büyüdü ve büyümeye devam edecek. Türkiye genelinde dokuz ayrı şehirde 13 MG yetkili satıcısı bulunmakta. 2021 Mayıs ayında tek model ile yola çıkıldı ve ilk senesinde kendi segmentinde lider oldu. Özellikle markanın 100. yılı olan 2024 senesinde çok büyük sürprizler duyurmaya hazırlanıyoruz” dedi. MG’nin 1. yıl kutlama etkinliği kapsamında ilk kez sergilenen yeni ZS EV hakkında da bilgi veren Soysal, “Ülkemizde %100 elektrikli denilince ilk akla gelen modellerden olan ZS EV’nin yeni modeli, kapasitesi yükseltilen batarya paketi sayesinde 440 km olan WLTP menzilini şehir içinde 550 km’ye kadar çıkartabiliyor” dedi. 

MG Foto Galeri Tüm MG Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR