İLK BAKIŞ › Maserati Alfieri yeni hafif bir platform üzerinde yer alacak

Maserati Alfieri yeni hafif bir platform üzerinde yer alacak

24 Nisan 2016 / 14:50 İtalyan üreticinin yeni modelinin 2018 yılında ortaya çıkması bekleniyor

Maserati Alfieri yeni hafif bir platform üzerinde yer alacak

Maserati Alfieri’nin ortaya çıkış tarihine her geçen gün biraz daha yaklaşılırken, marka mühendisi Davide Danesin firmanın yeni giriş seviye modeli için yeni bir platformun geliştirildiğini açıkladı. Drive ile yaptığı röportajda Alfieri ve gelecek jenerasyon GranTurismo’nun şu anda satışta yer alan Ghibli, Levante ve Quattroporte modellerine kıyasla “daha sportif bir mimari” üzerinde yer alacağını söyleyen Danesin, söz konusu yeni platformun Ghibli ile bazı temel noktalarını paylaşacağını da bildirdi. Bu durumun sebebinin masrafların ve geliştirme zamanının düşürülmesi olduğuna inanılıyor. Danesin ayrıca markanın yeni spor otomobillerinin çok materyalli gövdelere sahip olacağını ve her iki otomobilde de ağırlığın düşürülmesi için alüminyumdan faydalanılacağını söyledi.

Alfieri’nin motor seçenekleri hakkında henüz bir bilgi mevcut değil, ancak Maserati’nin geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan beş yıllık planı yeni modelin 410 bg, 450 bg ve 520 bg’lik güç çıkışlarına sahip olan V6 motorlar ile üretileceğini gösteriliyordu. Başlangıçta dört tekerlekten çekişli bir versiyona da sahip olabileceği söylenen yeni otomobil, Danesin’in son açıklamalarına göre bu seçeneğe sahip olmayacak.

Alfieri’nin yanı sıra Maserati’nin 2017 yılında ortaya çıkacak olan yeni jenerasyon GranTurismo modelinin 560 bg’den daha fazla güç üretmesi beklenen yeni V8 motoru ile daha güçlü rakiplerine kafa tutacağı da iddia ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR