MOTORSPORLARI › Maserati, Formula E ile pistlere dönüyor

Maserati, Formula E ile pistlere dönüyor

15 Ocak 2022 / 14:59 Maserati, 2023 yılında ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını duyurdu

Maserati, Formula E ile pistlere dönüyor

Maserati, 2023 yılında ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda yarışacağını duyurdu. Sezon 9’dan itibaren, bugüne kadarki en hızlı, en hafif ve en güçlü Formula E aracı olan yeni Gen3 ile yarışacak marka, bu elektrikli mücadeleye katılacak ilk İtalyan markası olacak. 

Maserati'nin tamamen elektrikliye geçiş hamlesi otomobil gamına verdiği “Folgore” ismi ile hız kazanırken; Formula E Dünya Şampiyonası, markanın performans ve yenilikçi çözümleri bir araya getiren benzersiz yarış mirasını ve geleceğine ışık tutan bu anlayışını aktarmak için mükemmel bir platform sunuyor. Önümüzdeki süreçte Grecale, GranTurismo ve GranCabrio ile MC20 dahil olmak üzere tüm yeni Maserati modelleri tamamen elektrikli çözümlerle de satışa sunulacak.

680ec5602596d6f39f2dc73a014ffe81_0.jpg

Maserati CEO’su Davide Grasso yapmış olduğu değerlendirmede: “Yarış dünyasının kahramanları olarak ait olduğumuz yere döndüğümüz için çok mutluyuz. Tutkudan güç alıyoruz ve doğamız gereği yenilikçiyiz. Yarışlarda mükemmellik konusunda köklü bir geçmişe sahibiz. Gelecek için performansı artırmaya hazırız.” dedi ve ekledi: “Daha fazla performans, lüks ve yenilik alanındaki yarışta, Folgore zirveyi temsil ederken aynı zamanda Maserati’yi de ifade ediyor. Bu nedenle, FIA Formula E Dünya Şampiyonası ile yarış dünyasına dönmeye ve dünyanın önemli kentlerinin merkezlerinde müşterilerimizle buluşarak Maserati’yi geleceğe taşımaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

Formula E Kurucusu ve Başkanı Alejandro Agag ise: “Maserati'yi motor sporlarındaki yeni yuvasında görmekten dolayı son derece memnunuz. ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası, elektrikli yarış dünyasının zirvesi. En dinamik ve yenilikçi yüksek performanslı otomobil markalarının teknolojik becerilerini ve sportif yönlerini sergilemeleri için mükemmel bir ortam sağlıyor.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR