YENİ MODELLER › Maserati'nin yeni pist yarışçısı

Maserati'nin yeni pist yarışçısı

22 Ağustos 2023 / 23:50 Maserati, pist kullanımı için tasarladığı, 730 beygir gücündeki MCXtrema’nın örtüsünü kaldırdı

Maserati'nin yeni pist yarışçısı

Maserati'nin yeni canavarı MCXtrema tanıtıldı. Pist kullanımı için tasarlanan ve homologasyon onayları henüz onay aşamasında olan 730 bg’lik MCXtrema, dikkat çeken bir tasarıma sahip.

e3a87a99a4a2fc73cb400aefd8ae102f_0.jpg

Modena merkezli markanın en güçlü pist otomobili olarak hazırlanan ve her açıdan cesur ve sıra dışı bir otomobil olarak tanımlanan Maserati MCXtrema, koleksiyoncular ve garajlarına yeni bir süperspor otomobil eklemek isteyen sadık müşteriler için tasarlanmış. Performans, gelişmiş tasarım ve lüks açısından seçici ve seçkin bir müşteri kitlesi hedeflenerek geliştirilen MCXtrema'dan sadece 62 adet üretilecek. 

e3a87a99a4a2fc73cb400aefd8ae102f_1.jpg

İtalyan markanın bu son ürünü, Centro Stile Maserati (Maserati Tasarım Merkezi) ile Maserati mühendisleri arasındaki yaratıcı ve mühendislik ortaklığının bir ürünü olarak ortaya çıktı. MCXtrema, Tridente'nin gelecekteki yarışlarına ilham verecek ve görkemli Maserati MC12'nin mirasını devam ettirebilecek bir yarış otomobili yaratma arzusunu yansıtıyor.

e3a87a99a4a2fc73cb400aefd8ae102f_2.jpg

MCXtrema ile ilgili görüş veren Maserati CEO'su Davide Grasso; "Maserati MCXtrema, pist otomobillerimiz için yeni bir paradigma oluşturabilecek, özel bir ürün sunmak amacıyla geliştirildi. Proje, rafine ve yenilikçi tasarımdan olağanüstü performansa kadar uzanan, ayrıntılara özen gösteren, seçkin bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Maserati'nin DNA'sına özgü sportif ruhu temsil eden MCXtrema, lüks motor üretimi dünyasında performanstan ödün vermeden, markamız için yeni bir yolun başlangıcını temsil ediyor. “ dedi.

ÇOK OKUNANLAR